Fogamzásgátlót írhat fel nőgyógyász előzetes vizsgálat nélkül?
Honnan tudja így, hogy jó-e az nekem?
Egyébként szeretem az orvosom, mindig egyből fogad ha vmi bajom van, nem durva egyáltalán stb.
Csak furcsállom h így írt fel tabit.
Szerintetek?
Vizsgálat az volt. Rendes nőgyógyászati, szóval megnézett belül... + egy sima uh.
Csak azt hittem kell vervetel, ilyesmi.
Igen, írhat. Protokoll szerint fogamzásgátló felírása előtt anamnézisfelvétel, rutin nőgyógyászati vizsgálat és egy éven belüli rákszűrés kell, más nem.
"Honnan tudja így, hogy jó-e az nekem?"
Sehonnan. Ahogy az összes többi nőgyógyász sem tudja. Az anamnézised alapján azt tudja megmondani, hogy javasolható-e a hormonális fogamzásgátlás ilyen formája, vagy valami miatt kontraindikált.
Ha pedig nincs ellenjavallat, akkor felír valamilyet. Semmilyen vizsgálattal nem tudja megállapítani azt, hogy neked az speciel befog-e válni vagy sem, lesz-e mellette valamilyen kellemetlen mellékhatás vagy sem. Ezt nem lehet előre megjósolni. Ha beválik, akkor örülsz, ha nem, akkor szólsz és ad másikat. Ennyi.
Jaj értem. Csak azt hallottam, h azért kell elotte vmi vervizsgalat, h hajlamos vagyok e trombozisra vagy vmi ilyesmi.
Köszönöm a válaszokat, megy a zöld!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!