Nőgyógyász megvizsgál ha fogamzásgátlót szeretnék íratni pattanás ellen (még nem feküdtem le senkivel)? Fogamzásgátló tabletta pattanás ellen?
Bőrgyógyásznál jártam (ma volt a 3. alkalom) és a Tetralysal tablettát szedem 1 hónapja. Újra felírta a tablettát, de kérdezte, hogy voltam-e már nőgyógyásznál és ha igen/nem, szeretnék-e fogamzásgátlót szedni, pattanásra kifejezetten (és természetesen a terhesség megelőzése érdekében).
Azt mondta, hogy vannak kifejezetten akne "gyógyítására" használt fogamzásgátlók. Szeretnék is, hátha segítene a bőrömön, de félek a nőgyógyászati vizsgálattól.
(Tudom nem kéne, hiszen már 18 éves vagyok, szóval az ilyen hozzászólásokból nem kérek.)
Valakinek hasonló tapasztalata?
Köszi előre a választ 18/L
Igen, megvizsgál.
Én egyébként nem ajánlom a fogamzásgátlót. Nagyon sok mellékhatása van. Olyan is, ami majd évek múlva fog jelentkezni. Megborítja a hormonháztartást. Később nagyobb esélye lesz a ciszták és egyéb nőgyógyászati gondok kialakulásának. Ha elölről kezdhetném, sose szedném.
Ha nagyon pattanásos vagy, akkor hormonvizsgálat lenne szükséges. És nőgyógyász sem árt, mert vannak olyan nőgyógyászati problémák, amik pont a hormonháztartás felborulása miatt alakulna ki, és sokszor túlzott pattanásossággal járnak együtt.
Remélem, ne ijesztettelek meg :)
De szerintem fontosabb utána járni, és pontosan meg tudni az okát, mint csak úgy elkezdeni gyógyszert szedni és csak a tünetekkel foglalkozni.
Igaza van az 1. válaszolónak.
Ráadásul a fogamzásgátló nem gyógyítja, csak elfedi a problémát. Az abbahagyása után ugyanolyan lesz (ha nem rosszabb) a bőröd.
Pattanásos bőrre szerintem nem fogamzásgátlót kellene szedni. Az nem oldja meg a problémát, csak elfedi.
Kozmetikusnál voltál már ezügyben?
Ő mit mondott?
Ha súlyosabb az aknéd egyértelműen Isotretinoint szedj! Amúgy a fogamzásgátló valamikor csak rontja a helyzetet, jah és lehet dialikeolod de szexelj, akár többször is! Nekem amúgy isotretinoin teljesen elmulasztotta az aknet!
19/F
3: pont ez jelenti azt, hogy elnyomja a tüneteket.
Amikor szedtem, nekem is könnyű volt a mensi, kevés nap, kevés vér, nulla fájdalom. De amikor abbahagytam, akkor ugyanúgy szenvedtem. Végre normális orvoshoz kerültem és kiderült, hogy mi a baj. Mert egyébként a durva vérzés és fájdalom nem normális. De 10 évig ezeket a problémákat elnyomta a gyógyszer. De attól még ott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!