Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális ez fogamzásgátló...

Normális ez fogamzásgátló abbahagyása után?

Figyelt kérdés

Decemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését, több mint két évig szedtem. (nem gyermekvállalás miatt hagytam abba)

Mióta nem szedem rengeteg pattanás jön ki azóta, pedig előtte nagyon ritkán volt, és még a hátamon is kijöttek, pedig ott soha nem volt egy darab sem.

A menstruációm teljesen felborult, előtte szinte mindig 28 napos volt a ciklusom, most meg 38-40 napos lett. Ez aggaszt, mivel előtte teljesen normális volt, semmi problémám nem volt vele.

Orvoshoz nem szeretnék menni, mert úgyis csak tabit írna fel, és ajánlana.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Mennyi idő míg helyreáll minden? Vagy ez most már továbbra is így lesz?

Normális dolog ez?

7 hónap után már azért eléggé zavar engem főleg, hogy csak kicsivel több, mint 2 évig szedtem.

Bármilyen tanácsot,vélemény és tapasztalatot szívesen fogadok!

2017. jún. 28. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Endokrinológushoz menj, ő tud segíteni, rendbeteszi a hormonjaidat.

20N

2017. jún. 29. 01:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hormonális zavar. A fogamzásgátlóban hormonok vannak. Amíg a fogamzásgátló hormonjai teljesen kiürül a szervezetből, 3 hónap maximum. Ez a hét hónap nagyon elgondolkodtat. Teljesen fölborult a hormonális szabályozásod. Mindenképp menj el Endokrinológushoz, majd beállítja a hormonális szabályozásod. Hány éves korodban kezdted el szedni a fogamzásgátlót?
2017. jún. 29. 17:27
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

16 (majdnem 17) évesen kezdtem el szedni, most 19 vagyok és már én is aggódom :(

Főleg a menstruációm miatt.. mikor először megjött utána kb 3-4 hónap volt és be is állt rendesen, most a tabletta elhagyása után meg jóval tovább tart.

És abban tudnátok segíteni, hogy hogyan kell elmenni endokrinológushoz? A háziorvostól kell beutalót kérni, vagy csak simán időpontot és kész? (még nem jártam ott ezért kérdem)

Előre is köszönöm! :)

2017. jún. 29. 20:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Elég fiatal vagy. A fogamzásgátló tulajdonképpen arra jó, hogy a benne lévő hormonok hatására nem hagyja meg érni a petesejtet. 17 évesen nem tudom hogy van, de ha az 13-15 évesen szed valaki fogamzásgátlót, annak úgy áll be a petesejt érés, és nem lehet gyereke. 18 évig nem ajánlott szedni fogamzásgátlót. Beutalót meg szerintem kell kérni. Ezt nem tudom. Házi orvos biztos tudja. Még soha nem voltam itt. Remélem tudtam valamit segíteni.
2017. jún. 30. 22:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem :) köszönöm szépen
2017. júl. 6. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!