Pajzsmirigy alulműködés? Tapasztalatokat várok, nagyon fontos!
Körülbelül fél évente megyek vérvételre, éa a TSH egyszer teljesen normális, egyszer meg túlműködést mutat. Ez már kb. 3 éve így váltakozik. Most kérek időpontot szakrendelésre, de az még hónapok, így minden hozászólásnak örülnék. Kérdéseim:
Mitől lehet ez, hogy így ugrál az érték (a háziorvosom azt mondta, hogy ő ilyet még nem látott, hogy megjavul-elromlik..)
Amitől legjobban félek, az a hízás. Ez az alulműködés fő tünete, és erről mindenhol rémtörténeteket hallok, hogy 20 kg-kat híznak. Ha folyamatosan figyelem (vérvétel stb.) akkor elkerülhetem a hízást? Mert általában akik sokat híztak, hízás után mentek el vérvételre, és akkor derült ki az alulműködés, náluk talán hogy már évek óta tart a betegség. Ha figyelem, és amint tartósan alulműködik, beállítják gyógyszerrel, akkor elkerülhetem a hízást?
Minden tapasztalatnak örülnék.Elézést, hogy hosszú lett. Köszönöm.
Szia!
Nekem is alul működésem van és én is elég érdekes eset vagyok én épp fogytam meg egyéb tüneteim voltak, sajnos szőrösödtem.. :( így elmentem és akkor derült ki hogy alulműködésem van. Ez érdekes hogy ingadozik, mert amióta szedem az euthyroxot azóta nekem mindig a normális tartományban van és az orvosom azt mondta ha szedem rendesen a gyógyszert akkor nem lesz semilyen gondom, sőt még akár fogyhatok is mert helyreáll az anyagcserém is. Ezt már tapasztaltam is hogy megnövelte a gyógyszeradagomat, csökkent a testzsír szintem :)
Amúgy mekkora adagot kell szedned a gyógyszeredből? Milyen orvoshoz jársz? Mert én ajánlanám a magán orvost, én is ahoz járok és nem kell várni és mindent elmagyaráz normálisan és segít mindenben. Nem tudom te hol laksz, de Debrecenben tudok egy jó orvost ajánlani.
És ezeket ne a házi orvosoddal beszéld meg hanem szakorvossal, azok megbízhatóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!