Mi lehet ez a rosszullét menstruációkor? Valakinek esetleg hasonló?
Jellemzően menstruàció 3-4.napjàn jellemzőek az alàbbi tünetek.Leírom a mai napon hogy zajlott,ez màskor is hasonló:
Màr délelőtt fàjt a fejem,de csak kicsit.Vérnyomàsom ekkor még 115/60 volt nekem 90szàzalékban120/80 .kora délutàn elkezdett emelkedni a vérnyomàsom és erősödött a fejfàjàs.
16.00-kor màr nagyon fàjt a fejem.Vérnyomàsom 160/100.Ekkor hirtelen jött a hidegràzàs,jéghideg végtagok, làbamban kis izomràngàsok (remegés szerű), sàpadtsàg,puffadàs szerű érzés legszomjal.Àltalàban az ilyen rosszullétekhet szapora szívverés is szokott tàrsulni nagyon gyors pulzussal.Vérnyomàs csökkentőktől,frontintól lassan szűnik
meg.Àltalàban egy éjszakàn àt szokott tartani.Úgy hogy elmúlik,hajnalban visszatér.Nagyon ritkàn előfordul menstruàció nélkül is ilyen roham, de menszesz 3.napjàn mindig van.Még egyik orvos sem küldött endokrinológushoz.Nőgyógyàszati hormon vérvétel jó.
Lerendeztek annyival hogy pànik meg elküldtek kardiológushoz ahova csak màrciusba van idöpontom.Mi lehet ez?
Tehàt vérnyomàs emelkedés,hidegràzàs,remegés,hideg végtagok,esetenként fejfàjàs,szapora szivverés .
Bétablokolót szedek reggelente.Este pedig valsartant vérnyomàs csökkentőt.szükseg esetén pluszban tensiomint frontinnal.
Az érdekes az,hogy ha nem is paràzok előtte.Pontosabban tudatosan nyugtatgatom magam,hogy nem félek,stb..Akkor is jön.De van hogy àlmomból ébredek arra hogy ver a szivem és fenn van a vérnyomàsom.Csak most màr ritkàbbak ezek a tünetek.És a mensire korlàtozõdtak.Pàr éve szinte minden nap rosszul voltam.
A furcsa viszont az hogy van amikor 180 körüli a vérnyomàsom mégsem vagyok rosszul.Ha orvos méri van 190 is :(
Szia!
Ugyan 26 vagyok és fogamzásgátló mellett is tapasztalom a tüneteket, azaz nekem a rendes vérzés 1. napján van a jéghideg végtag érzés, hidegrázás egész éjjel. Mondtam is a férjemnek, hogy egyszerűen nem tudok átmelegedni + szívdobogás érzés a torkomban és a fejem is lüktet reggelre. Ugyan a vérnyomásomat sosem mértem, de el tudom képzelni, hogy összefügg. Bár nekem az orvos azt mondta erre, hogy nem a vérnyomás, hanem a hormonszint változása okozza ezt, amire érzékenyebben reagálok, mint a nagy átlag.
Nem pánikolok :D erről szó nincs, egszerűen olyan vagyok, mint egy jégcsap, kb. terhesség 20. hetén tapasztalt puffadt nagy hassal és sápadtsággal. Ja és szorulásom is van :/ Átérzem a helyzeted.
Amúgy gyógyszer előtt is ilyen volt nekem, megkeserítette a tini éveimet is :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!