Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abba szeretném hagyni a...

Abba szeretném hagyni a fogamzásgátló szedését (3 éve szedem), mikor tegyem? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés

Még van négy darab tablettám, de jött egy enyhe vérzésem.

Amúgy nem volt soha semmi negatív mellékhatásom, de már terveztem, hogy ez évben abbahagyom, védekezünk másképp és majd egy év múlva kisbaba.

Most a vérzés még jobban megerősít, hogy abbahagyjam, a kérdés az, hogy még a négy szemet bevegyem, vagy már mától elhagyjam?

2018. jan. 16. 12:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%
Abbahagyhatod most is, úgyis csak pár nap van vissza, és már úgyis vérzel.
2018. jan. 16. 12:55
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Valójában nem is tudom hova tenni miért vérzem, eddig sosem volt ilyen.

És itt Pesten még nem voltam nőgyógyásznál, egy éve költöztem ide, ezért nem ott kérdezősködöm.

2018. jan. 16. 12:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a levelet már szedd végig, aztán hagyd abba.
2018. jan. 16. 13:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Én is nagyon gondolkodom, elvégre már csak 4 darab van.

De akkor most is vérzek, meg majd ha elhagyom is?

2018. jan. 16. 13:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan abbahagyhatod, mivel már most nem tölti be a funkcióját. Azért vérzel, mert nem elég magas a hormonszint, az újfajta gyógyszereknél sokszor előfordul, mert kevesebb hormon van bennük. Már elkezdtél vérezni, szóval felesleges tovább szedned, így hogy utána már nem akarod folytatni.

Ha folytatnád a következő hónapban is, akkor be kéne szedni a maradék 4 tablettát is.

Egyébként meg ha most abbahagyod, akkor lehet, hogy megjön rendesen. Ha nem, akkor addig még vérezgetsz pár napot, és majd utána jön meg rendesen.

2018. jan. 16. 13:19
 6/16 anonim ***** válasza:
16%

ha vérzik az azt jelenti hogy már rendesen megjött neki. menstruáció=havi vérzés

az utolsó válaszolót nem értem: ha neki megjön akkor nem vérezni szokott?

amúgy bármikor abba lehet hagyni, nem kell végig szedni akkor se ha egy levél marad és akkor se ha csak egy tabletta. csak ezt jól el kell dönteni és a védekezésről ne felejtkezzetek meg! ;)

2018. jan. 16. 13:40
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Én igazából csak azt nem értem, hogy 3 év alatt soha egyszer nem volt semmiféle panaszom, rendszeres volt mindig a vérzés, és most így bekattan.

Lehet tudatalattim is besegít, mivel már tervezem egy ideje, hogy elhagyom.

2018. jan. 16. 14:10
 8/16 anonim ***** válasza:
67%

"ha vérzik az azt jelenti hogy már rendesen megjött neki. menstruáció=havi vérzés

az utolsó válaszolót nem értem: ha neki megjön akkor nem vérezni szokott?"

Gyógyszer mellett nincs menstruáció (ciklus), megvonásos vérzést alakít ki a gyógyszer.

Kérdező, hallottam valami olyasmiről, hogy hosszabb idő után lehetséges néha vérzés, én beszedném azt a négy darabot. Aztán el lehet felejteni. :)

2018. jan. 16. 14:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én végig szedtem mindig és úgy hagytam abba.
2018. jan. 16. 14:53
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

Lehet, ha van vérzés, hosszabb idő után, nem tudom, nekem sosem volt. De tényleg, semmilyen negatív tapasztalatom nem volt a tabival, csak simán éreztem, hogy most már elég a 3 év.

Bár az még érdekes tény, a nőgyógyászom is furcsállta, hogy egészséges ovulációm volt végig.

2018. jan. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!