Ti ki szoktátok mosni a véres bugyit, pizsamát vagy eldobjátok?
Hát ma elaludtam, kicsit (nagyon) tovább volt bent. Tampint és betétet raktam be. De első napokon nekem nagyon-nagyon erős.
De máskor is, ha egy csepp rámegy, az előfordul, nem jön ki maradéktalanul legtöbbször. Azért ez nem olyan gyakori, de egy-egy csepp a 7 nap alatt előfordul.
Meg 1000 Ft egy bugyi vagy olcsóbb, mit izéljek rajta, hogy hányszor mosom, kenem, ásztatom hogy egyáltalán e látszódjon a folt. Kidobom.
Nem tzdom mit használtok, de nekem a Dimestos se szedi ki, vagy a ruha színét is szedi.
Meg van, hogy nem veszi észre az ember, ha megjön.
Nem azt mondom, hogy mindig ez van.
Lehet vicces, lehet nem, de nekem vannak kimondottan olyan bugyijaim, amiket csak akkor használok, amikor megvan.
Régebben, amikor még betétet használtam, mindig olyan bugyikat vettem fel, aminek mindegy volt ha kicsit össze is kenem. Mióta tampont, azóta pedig olyat, amire ráragad a tisztasági betét. Egyébként én ezt úgy oldom meg, hogy mikor már tudom hogy bármikor megjöhet teszek be tisztasági betétet, így nem ér akkora meglepetés, mert csak a betétet vérzem össze. Egyébként mindig kimostam, nem vettem soha azért új bugyit vagy pizsamát mert véres lett. Ha beáztatod mikor még nem száradt bele, simán kijön, utána a mosógép teljesen kimossa belőle a vért.
Kérdező! Igaza van az előttem írónak, ez nem normális. Vizsgáltasd meg magad, hogy miért ilyen brutál erős a vérzésed.
Egyébként meg egy kicsit arrogáns vagy: szinte kérkedsz a kommentedben azzal, hogy neked semmiség új bugyit, pizsamát venni. Akkor miért tetted fel a kérdést? Hogy szánakozhass azokon, akik energiát szánnak a folttisztításra???
tisztítószer? fertőtlenítőszer?
a vért sima, jéghideg folyó vízzel lehet a leghatékonyabban kimosni. Ha ez megvan, utána max 1 pumpálásnyi folyékony szapant nyomok rá, hogy a feeling mégis meglegyen és mehet száradni, utána pedig a szennyesbe. Ha aznap éppen a mosógép is megtelik, akkor szapan sem, csak úgy vizesen dobom is be a többi közé.
Első oldalon már válaszoltam.
Hát mit ne mondjak, elég érdekes felfogásod van a mosással kapcsolatban. Felőlem dobd ki az összes véres dolgodat, mert te megteheted (ezt írtad). Hiába írjuk, mit tegyél, hajtod a magad igazát.
Nagyon hideg vízben kell kiöblíteni és áztatni egy kicsit. Nálam a DM-es gallseife szappan vált be. Azzal kicsit átdörzsölöm, ha kell, rajta is hagyom, kiöblítem és mehet a szennyesbe.
Én mosható betétet használok talán egy éve és minden betétem úgy néz ki, mintha új lenne. Egyik sem maradt egy picit sem véres.
Viszont ha egy véres ruhadarabot meleg vízben mosol ki, annak annyi. A meleg víz fixálja a foltot és soha nem jön ki többé.
Nem tudom, ti mivel mostok, nekem sima hideg vízzel kijön :)
Még gyerekkoromban mondták, hogy a vért frissen, jó hideg vízzel lehet kiszedni, és tényleg kijön.
Én kimosom a foltot hideg vízzel. Aztán megy a többi mosnivaló közé rendes mosásra.
Egyébként én is olyan bugyikat hordok ilyenkor, amiket máskor nem. Nem érdekel, hogy szép, csinos legyen, csak legyen megfelelő tartása, ne mozduljon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!