Lányok, nők! Normális, hogy ennyire (nagyon) rosszul legyek menstruáció alatt? 15/L (3 éve menstruálok)
Sziasztok!először is boldog új évet!
Kérem aki tud segítsen, nagyon meg vagyok ijedve.
Tegnap délután jött meg, a hasam nagyon fájt, de ezt már megszoktam 1.,2.nap nagyon szokott fájni. Ma reggel olyan rossz közérzettel keltem, mint amikor lázas vagyok, de nincs lázam. Enyhén fáj a fejem, néha megszédülök a hasam nagyon fáj (jobban mint szokott),szinte nem tudok normális kaját megenni, csak édeset, rengeteg vizet iszok(amúgy sokkal kevesebbet), a fájdalomtól van egy kis hányingerem is. És pár napja már fájt a fejem. Szóval a többi menzeszemhez képest elég kellemetlen. Nálatok fordult ilyen elő? Elso 2 évben volt hogy kórházba kerültem annyira fájt a hasam, de már azt hittem jobb lesz. Ez ennyire változó?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is szotak kemény napjaim lenni menstruációm alatt.
Van hogy csak elsö két nap fáj, van hogy szinte végig a 7-8 nap alatt.
Sürün fáj a fejem is ez idő alatt.Sürün van hányingerem, étvágytalanságom (rágondolok egy ételre és hányhatnékom van) még a csokit sem kivánom, és még a szédülés is a fejfájás mellé. Ezenkivül nekem a derekamba és a combcsontomba lesugároz a fájdalom, ilyenkor úgy járok mint egy begörnyedt nagymama. A másik hogy nekem már a 14.nap után elkezd fájni a hasam, és mielött megjönne egy nappal elötte enyhül és amikor megjön na akkor jön a fekete leves. Tehát két hétig sokszor egy folytában fáj.
Azt tudni kell, hogy PCO-t diagnosztizáltak nálam, 9 éves korom óta aknés heges börrel élek. Fogamzásgátlót egy évig szedhettem (Minerva), sajnos egy évig érezhettem azt hogy végre normális a menzeszem, nem fájt sosem a hasam, nem voltam pattanásos (hegek természetesen örök életemre megmaradnak). Egyedül erös migrént okozott a gyógyszer... aztán egyik nap észre vettem hogy a bal szememmel nem látok úgy... hát sajnos nagy eséllyel a gyogyszer okozta.
Majdnem megvakultam, kevés esély volt hogy látni fogok a ballal ( szemfenék trombózis), a szerencsém a doktoromnak köszönhető, legjobb kezekben voltam és visszahozta a szemem egészségét.
Tehát amit akarok mondani ezzel hogy oké igy ugy javasolják a hormontablettákat, de öszintén? Én nem javasolnám. Nem csak azért ami a szememmel történt (elvileg 21 évesen ilyen ritka vagy egyáltalán nem fordult elö mert ez öregkorri betegség, csak a gyogyszer lehetett mert az volt az egyedüli gyogyszer amit szedtem még a migrénemre se szedtem semmit csak havi 1-2 tablettát)
Tehát erős trombozist okozhatnak ezek a gyógyszerek, a másik hogy tulajdonképpen tönkre is teszi a hormonháztartásodat.
Nem beszélek le senkit a fog.gátlokrol mert a mai világban nem lehet, sajnos ahhoz tul jó a probléma megoldásokra, de javasolni sem javasolom.
Visszatérve a menstruációra, nekem erös is volt a vérzésem, mindenhogy átáztam. Most közel egy éve javult a helyzet és beállt 22 éves koromra normálisabb vérmennyiségre.
Ami még fontos és kiemelném:
Sok folyadék mindig, ha nincs akkor besürüsödik a véred. Szoktak ilyen vérdarabkák lenni?
A másik amit javaslok az a vastabletta. Az volt az egyedüli ami megszüntette nekem is a hányingert és a szédülésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!