Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon rosszak ezek a számok?

Nagyon rosszak ezek a számok?

Figyelt kérdés
Mindig is volt súlyfelesleg rajtam. Már életmódot váltottam, de azzal is csak 79kiló vagyok a kb. 168centimhez képest ami nagyon sok. Kiskorom óta mindig sportoltam valamit, csak mellette szerettem is enni. Az evésre odafigyelek, júliusban voltam olyan 85kiló körül, lejött 6 kiló. A nyáron dolgoztam akkor nem tudtam pontban étkezni mikor kellett volna, de figyeltem hogy sok fölöslegest ne vigyek be. Amikor csak lehetett mozogtam, többnyire bicikliztem is (a térdem miatt, mert részlegesen el is volt szakadva, futni a sérülésem után nem is tudtam, a sérülésem után engedtem el magam nagyon), heti egyszer járok átmozgató aerobik edzésre (nem a táncos aerobik). Azt olvastam a mell-derék-csípő arány a nőknél 90.60.90 de ez nekem 110.88.107 amit soknak találok. Állítólag a vállam is széles, ami olyan 43 centi körül van, körbeérve olyan 104körül lehet. A hátamra is mondták milyen széles, de ez sztem a kilók miatt van. Voltunk egyszer valamilyen felmérésen (nem emlékszek a nevére), de ott a gép azt hozta ki, hogy egy atlétikázóhoz hasonló testfelépítésem van. Már nem emlékszek miket nézett, de az értékeim vagy épp határ felé estek kicsivel, vagy pot alatta volt. Meg kérdezte az illető aki csinálta ezt a mérést, hogy balkezes vagyok-e, mert a balos eredményeim erősebbek mit a jobbosok (jobb kezes vagyok). Még nem tudom milyen adatokat kéne leírnom. Tudom nem tudtok ti ezekre választ adni ennyiből, voltunk már szakembereknél is, ők azt mondták odafigyeléssel, önkontrollal bármire képes lehetek.

2017. nov. 6. 11:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Mire vagy kíváncsi? A testfelépítésed genetikailag meghatározott. Zsír leadásával, és izomépítéssel tudsz finomítani, de a csontozatodon nyilvánvalóan nem tudsz változtatni. A testzsírarányodat kellene megnézni, sok személymérleg képes erre a mérésre. Ha az legfeljebb 30 százalék, akkor nem számítasz túlsúlyosnak. Ha kifejezetten karcsú akarsz lenni, akkor viszont 20 százalék környékére kellene leszorítani a testzsírarányt.
2017. nov. 6. 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:

A magasságodhoz képest még mindig sok a súlyod - 60 kg körül lenne kb megfelelö, azaz még folytatnod kellene a fogyást. Ha tényleg sokat sportolsz és megfelelö izommennyiséged is van, akkor lehet az optimális súly fölötte is, de a méreteid - föleg a 88 cm-es derékböség - azért még akkor is túl sok.

De remélhetöleg nem "fogyókúrát" tartasz, hanem normális életmídra/étrendre váltottál - ezt ugyanis életed végéig lehet és kell tartani ahhoz, hogy tartós eredménye legyen. (Természetesen ha már megfelelö formában vagy, akkor a súlytartáshoz igazítva az étrendet)

Igen elismerésre méltó az eddig elért eredményed, szóval ne úgy vedd, hogy "leszidlak", éppen ellenkezöleg, csak azt akarom mondani, hogy még ne hagyd abba, amíg el nem érsz jobb eredményt.

Viszont a 90-60-90 mint cél nem igazán okos dolog, mert ezt csak igen kevés nö tudja/tudná elérni, mert az adottságai (genetika) ezt nem teszi lehetövé!

2017. nov. 6. 11:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy sok rajtam a felesleg. Júliusban voltunk endokrinológusnál, azóta váltottunk életmódot, és NEM fogyókúrára mentem! Látszik is az eredmény, de maximálisan nem tudunk mindent elkerülni. Kiskorom óta kézilabdázom, mellette teniszezek, biciklizek, valamit mindenképp mozgok, bár már ezt sem teljesen, mert decemberben a térdszalagjaim részlegesen elszakadtak, ezért sokáig nagyjából a mozgásom döcögésekből állt. Nem emlékszek milyen mérésen voltunk, de mikor ott azt mondták, hogy testfelépítésem olyan mint egy atlétikázóé kicsit megörültem (nem tudom miért). A sulinkban is van netfit, és ott mérnek testzsírszázalékot, és eléggé meglepődtem, hogy néhány sovány lánynak 30 körüli az értékük míg nekem (igaz nekem is nagyon sok) 39 körüli volt. Ezek a mérések véleményem szerint nem tükrözik a valódi képességünket, állapotunkat ,mert pl. én hajlékony vagyok, azt a mérőtáblát simán átérem, de a futásom 40 körüli (35 aazt hiszem az egészséges), míg nálunk a fiúk többnyire nyúlnak 20 centit, de futnak vagy 70-80-at az ingafutáson.
2017. nov. 6. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen folytasd így, ahogy eddig tetted és ne add fel, de ne is akarj túl gyorsan fogyni.

Az eddigiekhez meg gratulálok!

2017. nov. 6. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!