Rosszak lettek a májfunkciós értékeim, a nőgyógyász szerint szüneteltetnem kell a fogamzásgátlót. Szerintetek érdemes újra elmenni vérvételre?
GOT 54, GPT 101, Gamma Gt 129
Viszont elfelejtettem mondani az orvosnak, hogy ezek már több mint egy hónapos eredmények, szerintem ő a dátumot nem nézte meg. Arra gondoltam,hogy kérek beutalót megint vérvételre, hátha 1 hónap alatt helyrejöttek az értékek, és mégsem kell abbahagynom..Mert pont beteg voltam akkoriban, és sok megfázás ellenni gyógyszert szedtem, az is kicsinálhatta a májam, nem? Van egy olyan érzésem, hogy már nincs semmi gond, és érdemes lenne megnézetni. Szerintetek rendeződhetett ez 1 hónap leforgása alatt? 23/l
Szia! Rutin vérvételen nekem is magas lett a Gamma Gt-m. Mondjuk nem 129, "csak" 88.
Voltam hasi UH-n, ott minden OK volt (mert ugye ez lehet epe-kő miatt is). Mivel nem iszok, nem vagyok elhízva, így csak az maradt, hogy valószínűleg a fogamzásgátló miatt van magas érték.
Szóval én is abbahagytam a szedését, mi úgy beszéltük meg az orvossal, hogy 2-3 hónapot várunk és akkor újra vérvétel.
Addig is a Legalon kapszulát javasolta, ami gyógynövény kapszula, állítólag rendbe teszi a májat.
AZ UH-n beszélgettünk az orvossal, és igen, ahogy írod, ő is mondta, hogy a gyógyszerszedés miatt is lehet ez. Meg elég ha 1 pohár alkoholt iszik valaki abban a 24 órában, az is nagyon megnyomja az értéket.
Ha a megfázás elleni gyógyszer miatt volt, akkor már tuti rendeződött a helyzet.
Szerintem menj el vérvételre újra.
Szia! Köszönöm a válaszod:)
Engem is beutaltak a biztonság kedvéért hasi ultrahangra, annak ellenére, hogy nincs semmi epe problémára utaló panaszom, de csak június 11-re kaptam időpontot.
Ahogy így visszagondolok, betegségem előtti hétvégén elég sokat ittam,+ még ugye pár nap múlva a gyógyszerek..lehet hogy ezek kombinációja mutatkozott meg az eredményen. Csak azt nem értem, a nődoki miért nem azt mondta, hogy először vérvétel, aztán majd meglátjuk. Valószínűleg tényleg azt hitte, hogy ez egy friss eredmény.
Valószínűleg azért mondta, mert ez elég magas érték, és nem szeretné, ha valami komolyabb gondod lenne a dologból, mert akkor az ő felelőssége is felmerülne.
Mondanod kellett volna, hogy nem friss eredmény. És legközelebb kicsit gondolkodj felelősségteljesen. Alap, hogy begyógyszerezve vagy ivászat után nem megyünk vérképet csináltatni (már ha nem ennek a kimutatása a cél persze), mert fals eredményhez vezethet, ami miatt aztán elrendelnek csomó teljesen felesleges vizsgálatot. Vagy ha már ennyi eszed volt, mondani kellett volna az orvosnak, mert akkor ennek fényében értelmezi a látottakat. Szedd össze a gondolataidat és menj vissza, tisztázd vele a helyzetet, majd eldönti a továbbiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!