Hány kg-tól számít egy nő teltkarcsúnak?
ez a BMI akkora egy szarság... mi van velünk, akiknek tényleg rohadt nehezek a csontjai,illetve izmosak? nem azokról beszélek, akik ezzel védekeznek, hogy sokat nyomnak, hanem akik valóban ilyenek!!!
anyukám csontsoványan a kórházban 63 kg volt. értsd úgy hogy csontsovány, mint egy auschwitzi menekült!
Én 167 cm és 75kg, 40-es nadrágot hordok, M-es felsőket. De túlsúlyosnak számítok... pedig sportolok és alig van rajtam zsír... ugyan hagyjuk már ezt a süket BMI dumát! majd megnézem mikor fut 40-50percet egy tökéletes BMI-s plázacica.
hehe utolsónak teljesen igazat adok mindenben :)
Egy szintén sportoló, nehéz csontozatú nő :
Általában azok szerint hülyeség a BMI, akiknek nem akar összejönni a 25 alatti...
Amúgy meg, ha a plázacica ugyanannyit edz, mint te, akkor sajnos 20-as BMI-vel jobban fog futni, mint te. Ajánlom figyelmedbe a hosszútávfutók alkatát. Valamint az igazán sok erőbefektetéssel járó sportolók BMI-jét (tenisz, futás, kerékpár).
Egyébként is el kell keserítselek, a csontok súlya sajna csak a teljes testsúly 10%-a (vagyis, alig 5-8 kg), nem a "nehéz csontozattól lesz valakin +10..20 kg, azt hiszem ez látszik az arányokból. Egyébként hogy méritek meg a csontjaitok súlyát...?
mondjuk akkor érdekelne, hogyan magyarázod az édesanyám súlyát. tehát a 165 cm 63 kg, csontsoványan! ha kell mutatok neked zárójelentést is.
heti 3x kardiózom,mellé anaerob edzés.
ez a 75kg-m titka. de mint mondtam ÉN leszarom a BMI-t magasról, én a ruháimnak hiszek.
Ennyi a titka.
és nem magyarázok bele semmit, direkt mondtam, hogy arról van szó, aki nem ezzel takarózik...
de a testépítők is tuti túlsúlyosak :D
Miért, más szerve nem lehet nehezebb a szokásosnál.
A testépítők BMI-je valóban nem ideális, nem is tudnak sem 2 percet futni, sem zsákot cipelni, csak felpumpálják magukat semmire nem jó "optikai" izommal.
szerintem azért van középút, az izomagy meg az ultramaratonos között is...
más szerve nehezebb? melyik? akkor lehet nekem is az agyam súlya, ami feltolja a bmi-t :D
egyszerűen csak el kellene fogadni, hogy vannak robosztusabb alkatok. és inkább vagyok izmosan "túlsúlyos", mint zsírosan... mindenki maga dönti el.
Honnan tudjam, hogy melyik szerve volt nehezebb? Én csak a tényeket írtam, pl a csontok súlyára, utánanézhetsz nyugodtan.
Csak zárójelben jegyzem meg továbbá, hogy a normál (!) súlyúakat és alakúakat a "teltkarcsúak" gyakran nyápicnak látják, holott nem is azok.
A kérdés meg már megválaszolásra került: BMI (ahol egyébként nem létezik a teltkarcsú hízelgő kategória)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!