Első menstruáció? ( többi lent)
Anyukád nem beszélt erről veled? Szomorú...
6-7 napig eltarthat igen, de utána már fürödhetsz medencében nyugodtan. Ha nem állt el, akkor nyilván ne, de nem jellemző, hogy tovább tartson, ha igen akkor doki.
Egyébként oké, még fiatal vagy, lehet sokan le is szólják a tampont, főleg így első alkalomkor, de nekem pl 12 évesen jött meg, és kb a harmadik alkalommal már tampont használtam, mert gondoltam szenvedjen a fene a hülye betéttel. Csúszkál, átázik, szaga van stb.
És kb 1 hónap múlva jön meg majd legközelebb.
Amíg nincs ami pontosan beállítsa (gyógyszer) addig tutira nem tudod kiszámolni, csak nagyjából. Hiszen előbb is megjöhet, vagy késhet is pár napot. Pl. a citrom evés késlelteti egy két napot, így bármi közbejöhet, ami miatt éppen nem jön meg.
Változó, hogy meddig tart. Általában az első pár nap és az utolsó pár nagy gyengébb. Közben lehet pár nap, amikor kifejezetten erős a vérzés, ilyenkor gyakrabban kell cserélni. Akár fájdalommal is járhat.
6-7 nap alatt általában elmúlik.
Elvileg kb. 28 nap múlva fog újra megjönni. De ez az elején még nagyon változó lehet. Az első pár évben még nem igazán szabályos és sokszor össze-vissza jön meg. De ha majd beáll, akkor kb. 25-32 nap az ideális ciklus.
Szerintem nyugodtan kérdezd meg anyukádat. Gondolom, úgyis ő veszi a betétet. Neten is van sok cikk a menstruációs ciklusról. Vannak menstruációs naptárak is, amibe feljegyezheted, hogy mikor jött meg, hogy ki tudd számolni a következőt. Vannak mobilos appok is ilyenre.
Előttem szólókkal értek egyet, jókat írtak!
Szerintem is nagyon jó, ha letöltesz telefonodra appot, fontos hogy tudd mikor volt meg utoljára, ráadásul vannak olyan appok ahol beállíthatod milyen erősségű volt stb, ami későbbiekben segítségedre lehet abban, hogy kb melyik nap milyen menszire számíts. Persze idő kell amíg beáll, és valóban lehet hogy kimarad akár egy hónap is, épp ezért segít "fejben" tartani, hogy mégis mikor volt meg utoljára.
Fürdőzés miatt ne aggódj, szerintem is elmúlik 6-7 nap múlva, főleg hogy még csak első menszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!