A menstruációs görcsöket hogy lehet elmulasztani?
Egész nap görcsölt (nagyon durván a hasam).
Jól bevált módszereket tudnátok írni?
Minden segítséget köszönök.
Ha azonnali segítség kell, akkor valami görcsoldó/ fájdalomcsillapító.
Megelőzésképpen hosszútávra viszont lehet rendszeresen jógázni, futni, egészségesebben enni, vitaminokat szedni pl. Magne B 6-ot.
Algoflex es No-spa kombo (ez van az Algoflex-M-ben is...ha meg lehet olyat kapni) a legjobb szerintem. De vannak ennel durvabb cuccok is...
Melegvizes palack szokott meg segiteni, bar igy 30 fokban nem tudom mennyire viselheto...
Én is hosszú évekig szenvedtem mire kiderült az endometriózis. Szerencsére egy táplálkozási tanácsadó segített. Egy három hónapos diétával elértem, hogy életemben először megúsztam görcs nélkül egy vérzést! El sem hittem, hogy így is lehet élni! A legszebb pillanat pedig az volt, amikor a nőgyógyász közölte, hogy eltűnt az ultrahangképről az a folt, ami minden bizonnyal endometrióma volt.
Azóta lazítottam a diétán, de még mindig vigyázok, hogy ne egyek sok mesterséges adalékos, tartósítószeres dolgot, fehérkenyeret, fehércukrot. Tejtermékből és húsból is valamivel kevesebbet eszem. És talán az is számított, hogy átváltottam natúrkozmetikumokra. A sok vegyi anyag ugyanis emeli az ösztrogénszintet, ami indukálja az endós folyamatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!