Hány éves kortól ajánlott a fazon-szőrtelenítés?
És mivel?
Gyanta? Borotva?
Nagyon feszélyez már, hogy odalent kilóg a fürdőruhából is a szőr.
14/L
A BTK-ban nem találtam erről semmit,szóval rajtad áll :)
De ha kilóg már akkor sűrgősen,különben sokáig fognak érte b#sztatni
Én 14 évesen már gyantáztam.
A borotvát azért sem ajánlom, mert sokkal- de sokkal erősebb lesz a szőr utána, illetve hamarabb is visszanő. Kb hetente kellene borotválnod, míg a gyantával havonta elég. Igaz kellemetlenebb, de az eredményért megéri. És nem is irrítálja a borotva penge a bőrt, nem pattog ki tőle.
Nem korhoz kötött, ha zavar szedd le. Minden szőrtelenítési módszernek megvan az előnye és a hátránya. Tapasztalataim alapján:
A legegyszerűbb a borotva, viszont elképzelhető, hogy csúnyán kipattogsz tőle és gyakran kell ismételni. Ellenben nem kell megvárni, hogy elég nagy legyen hozzá a szőr.
Gyanta: magadnak nehezen megoldható, a választott fazon mértékétől függően vetkőzni kell egy vadidegen előtt (bikinivonalat bugyiban simán megcsinálják, ha teljesen csupasz akarsz lenni akkor nem maradhat rajtad) Fájdalmas (mértéke egyén és fájdalomküszöb függő) és a következő gyantázás csak akkor lehetséges ha már kb fél cm-es a szőr.
De hetekig sima maradsz és nem lesz szúrós a kibújó szőr.
Van még az epilátor: magadnak megtudod csinálni, viszont a gyantával ellentétben nem egyszer fáj. Ha megtudod szokni akkor teljesen jó választás.
Amit nem ajánlok: szőrtelenítő krém: ugyanaz a hatásfoka mint a borotvának, de tele van kemikáliákkal, káros a bőrödre és a környezetre plusz nagyon büdös is miközben égeti le a szőrt
és a hideggyanta: lábra se ajánlom, a bikinivonalad közelébe pedig eszedbe ne jusson. Kb csak arra jók, hogy ráragadnak a bőrödre és nagy kínok közepette vakarhatod le magadról a gyanta javát
Akkor kezded el leszedni a szőrt, és azzal, amivel akarod. Nincs erre semmi ajánlás. Én 15 éves korom óta borotválom, előtte ollóval vágtam rövidre. A gyantát nem bírnám.
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!