A fogamzásgátló okozhat hüvelygyulladást?
Na aztán utánaolvastam és hülyeséget mondtam, előfordulhat ilyen. Idézek pár dolgot amit találtam:
"Sokan azt hiszik, hogy a fogamzásgátló szedése hajlamosít a folyások kialakulására. Ez tévhit. A kettő összefügghet, de nincs közötte ok-okozati összefüggés. Az ember azért szed fogamzásgátlót, mert nem szeretne terhes lenni, így védekezik. Ezáltal a hüvelyben maradhat az ondó. Az ondó egy lúgos kémhatású folyadék, ami, ha kifolyik a hüvelyből, akkor megváltoztatja a normál savas pH egyensúlyt. Tehát nem a tabletta az ok, hanem a szexuális élet. Aki nagyon hajlamos a folyások kialakulására és fogamzásgátlót szed, és nem érti, hogy miért lesz állandóan fertőzése, annak a szex után tejsavas irrigálás ajánlható, mert ezáltal meg lehet előzni a panaszokat."
Gombáról:
"Problémát akkor okoznak, ha elszaporodnak, és a testben élő hasznos baktériumok nem tudják kordában tartani őket. Elterjedésüknek oka lehet többek között a legyengült immunrendszer, a cukorbetegség vagy a szervezet hormonális egyensúlyának felborulása. Ez utóbbit pedig okozhatják a fogamzásgátló tabletták, mivel hormonális szempontból a terhességhez hasonló állapotot idéznek elő a testben.A tablettáknak köszönhetően ugyanis megemelkedik a vér ösztrogénszintje, ami előnyös terepet biztosít számos gombafaj számára. Ha a hormonális fogamzásgátló szedése mellett gyakran alakul ki gombás fertőzésed, mindenképpen konzultálj orvosoddal. Előfordulhat, hogy érdemesebb másfajta védekezési módszert alkalmaznod, de lehet, hogy elegendő egy alacsonyabb hormontartalmú tablettára váltanod."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!