Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Eltávolítandó-e a Nuvaring...

Eltávolítandó-e a Nuvaring fogamzásgátló hüvelygyűrű, amennyiben használata húgyúti fertőzéshez vezetett?

Figyelt kérdés
Egy hete helyeztem fel a 3. havi gyűrűmet, hétfő este kezdtem érezni a tüneteket, rá egy napra Monuralt (antibiotikum) is beszedtem, de a hatását nem érzem... Elképzelhető, hogy a gyűrű állandó gyulladást tart fenn?
2017. febr. 3. 01:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezt az orvossal kell megbeszélni, ő írta fel az antibiotikumot erre az esetre? Egyébként egy miatt még nem kell, ha sokszor ismétlődik egymás után miközben minden utasítást betartotok, akkor javasolják az orvosok a váltást és ha az okozza, ehhez vizsgálat kell. Magához a kezeléshez nem kell levenni. A húgyúti fertőzés inkább a szexuális élethez lehet ilyenkor kötni, a gyűrűvel gombásodás jár. Tehát a húgyút és a hüvely két külön dolog.

Én is használom 2éve, azért tudom, gyulladást nem okoz és tart fenn a húgyutakban, hüvelyben előfordul de ezért ajánlott az első gumi nélküli szex előtt STD vizsgálatot csináltatni mindkét félnek, nekem javasolta a dokim. Azonban ha most kezdtetek el szexelni gumi nélkül akkor a szex miatt valószínű, baktériumok kerülnek a húgycsőbe. Mész pisilni szex után egyből?

Most igyál sokat, teákat, vízhajtó hatású gyümölcslevet pl áfonya.

Az antibiotikum kúra alatt kell gumi és utána egy hétig pluszban bélflóra visszaállítás mert antibiotikum után a gomba el tud szaporodni.

2017. febr. 3. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!