Egyesült Királyságban élő lányok, nők! Milyen fogamzásgátló tablettát használtok/esetleg hüvelygyűrűt?
Én itt kezdtem el szedni először gyógyszert, a Rigevidont már fél éve, semmi mellékhatás, libidó csökkenés, szárazság, stb. De ugye ki hogy reagál.
Bementem a közeli GP-hez. Annyi volt a nagy vizsgálat, hogy felajánlotta, hogy van a fg. bogyi mellett egy másik fg. eszköz, a Mirena (spirál). Felírt 3 havi gyógyszert, hogy addig gondolkodjak a Mirenán. Egy vérnyomás mérés volt a "nagy„ vizsgálat. Visszamemtem, hogy maradnék ennél, azután már egy féléves adagot írt ki, aminek a végén vissza kell mennem egy újabb vérnyomás mérésre. Azt mondta, náluk nem dívik ez a vérvizsgálat meg májfunkció mérés. Persze az egész gyógyszer kiváltása ingyenes, ami nem mellékes.
Szerintem érdemes az otthoni gyógyszered dobozát, tájékoztatóját elvinni a GP-hez, vannak ugyanolyan hatóanyagúak, mint otthon. Tök ingyér jutsz hozzá, max ha hiányolod a nagyobb nőgyógyászi vizsgálatokat, akkor évente-másfél évente hazamész és egy magándokival megvizsgáltatod magad. Én is ezt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!