Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valami jó tippet adni mestruác...

Valami jó tippet adni mestruációs görcsre?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, először 9 éves koromba jött meg. Eddig minimálisan görcsöltem az adott 1 hét alatt. 7 hónapja megállapították, hogy vékonybélgyulladásom van ezért 3 hónapig nem ettem sem búzalisztet, sem tejet, utána szépen lassan visszatértem az eredeti étrendemhez. Ahogy elkezdtem diétázni, egyre fájdalmasabban görcsöltem a menstruáció alatt. Ez nyár elején kezdődött,akkor még kibírtam fekve hasmelegítővel ezeket a napokat, de ahogy elkezdődött a suli, nem bírtam és ezért mindig hiányoztam. Volt, hogy el is ájultam a fájdalomtól. Voltam nőgyógyásznál, ő írt fel receptre fájdalomcsillapítót de az sem használt, akkor sem ha egyszerre kettőt veszek be. Alapjáraton sok a menszeszem is. Nem tudom, hogy volt-e valakinek hasonló, és hogy valami segített-e rajta. De ha igen, akkor légyszi írjátok meg, nagyon el vagyok keseredve :(

2017. jan. 12. 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szóba jön valamilyen modern,alacsony hormontartalmú fogamzásgátló felírása. De megpróbálhatsz másfajta non-szteroid fájdalomcsillapítót is szedni. Mit kaptál rá az orvostól? Jó szokott lenni az Apranax, Cataflam. És ha pontos a menzeszed,akkor ne várd meg amíg megjön és elkezd fájni,hanem már az előző nap kezdd el szedni reggel és este.
2017. jan. 12. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2 évig volt az a problémám, hogy borzasztóan fájt a hasam, minden bajom volt, én sem mentem sokszor iskolába. Semmilyen fájdalomcsillapító sem hatott.

Most néhány hónapja felírtak rá fogamzásgátlót utolsó megoldásként. Ez az egyetlen gyógyszer, ami nekem segített, hiába ajánlgattak mindenféle teát, hasmelegítőt és gyógyszert.

17/L

2017. jan. 12. 20:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Algoryrin és no-spa együtt. Vagy algoflex M.
2017. jan. 12. 20:15
 4/4 A kérdező kommentje:

1: Igen, Apranaxot kaptam, arra mondtam, hogy ha 2-t,3-at beveszek semmi hatása, ugyan úgy fáj. Igazából így szoktam, hogy amikor meglátom reggel h megjött, egyből veszem is be a fájdalomcsillapítót ha fáj ha nem :( De majd lehet kipróbálom ezt az előtte pár nappal már elkezdeni szedni. Köszi :)

2: Igen az orvos is azt mondta. Írt fel 3 hónapig tartó fogamzásgátló injekciót, de azt nem akartuk anyával mert mi lesz ha rosszul leszek tőle?, azt nem lehet abbahagyni úgy, mint a tablettát :/ De mostmár kénytelen leszek azt is "bevállalni" ha nem segít semmi.

3: Majdnem minden vény nélküli fájdalomcsillapítót kipróbáltam, és semmi változást nem veszek észre tőlük. :(

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

2017. jan. 13. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!