Felszívódik így a fogamzásgátló?
Most kezdtem el szedni, 4. szemnél tartok ma.
Délután 2kor veszem be a gyógyszert, eddig mindennap a bevétel után 1-2 órával volt székletem (rendes, nem híg).
Eddig általában mindig reggel vagy délelőtt nagyvécéztem.
Lehet köze a tablettához?
Gyógyszer bevétel utáni 1. és 2. és 3. óráig a gyomrodban van, ilyenkor úgymond hányni nem szabad, vagyis nem szerencsés, mert kihányod a tabletta egy részét, és a rákövetkező 3 óra, szóval bevétel utáni 4. és 5. és 6. órában már a bélrendszeredben van, akkor pedig híg hasmenés nem lehet.
Nyilván ezeket nem választhatja meg az ember, de ha megtörténik, ki tudod számolni, hogy benned van-e még a tabletta, vagy távozott.
A 7. órától meg akármi is történhet, hányás vagy hasmenés, már mindegy, mert a véredben van az anyag, és már biztonságban van. Ha egész nap tartó, folyamatos híg hasmenés van, akkor viszont tényleg nem szívódik fel.
Esetedben, bevétel után 1-2 órával, a gyógyszer még csak a gyomrodban van, és ha wc-re mész, az még a reggeli kaja, szóval megnyugodhatsz. A gyógyszer nem távozott.
A WC-zés nagyban pszichés dolgoktól függ. Egy stresszes munkahely, új suli, új barátok, új frusztrációk, vagy épp a nyugodt otthoni hétvége. Egyszer sikerül, más szituációban nem.
Jelenleg új téma számodra a tabletta bevétel és az ekörüli mizéria, hogy biztos ne felejtsd el, hogy vajon meddig okoz mellékhatásokat, hogy reagál a szervezeted, hízol-e 20 kilót.
Kicsit most még tudat alatt ráparázol. Semmi gond, megváltoztatta a WC idejét. Nyugi, ez nem jelent betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!