Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hormonzavaros lányok, hogy...

Hormonzavaros lányok, hogy bírjátok lelkileg a fokozott szőrnövekedést?

Figyelt kérdés
Sajnos én is ezzel a problémával küzdök 12-13 éves korom óta. Sajnos nagyon sötét és vastag szőröm nő, a nyakamon, államon, bajusz vonalon, de még a pajesznál is. Napi rendszerességgel kell szörtelenítenem,ám mégis látszik a helye, hogy borotválom. Lelkileg emiatt nagyon gátlásos lettem. Szerencsésnek érzem magam, hogy legalább nem vagyok egy csúnya lány, és van párom, és egy babát is sikerült összehoznunk. Most állunk olyan anyagi helyzetben, hogy belevághatnék egy lézeres(villanófényes) szőrtelenítéses kezelésbe, de félek a sok kezelés se lesz véglegesen hatásos. Néha utcára sem merek menni, mert annyira szégyellem, főleg a nyakam és a toka-részt. Nem merek elmenni kempingezni, sátorozni, és olyan helyre sem, ahol nincsenek olyan körülmények, ahol reggel elvégezhetném a "rituálém". Más is van így ezzel, akinek ilyen problémái vannak? Ez nem vicc, úgyhogy aki gúnyolodni akar, az ne is írjon, mert nem tudhatja, hogy milyen rossz és nehéz ezzel a problémával együtt élni!
2010. máj. 3. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
miért nem kérsz hormonkezelést? :-o
2010. máj. 3. 13:39
 2/16 A kérdező kommentje:
volt, csak a mellékhatások miatt majdnem elpatkoltam:(
2010. máj. 3. 13:40
 3/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak. Nekem a szülés óta erősödött meg a szőrnövekedésem, de korántsem annyira, mint te írtad. Én szemöldökcsipesszel tépkedem ki 6-7 naponta, illetve, ha éppen nagyon sietek, akkor gyantacsíkkal szőrtelenítek. Ebben az a jó, hogy mindkét módszerrel többnyire tőből jönnek ki a szálak, így hosszabb időbe telik, míg újra felszínre törnek, ill. a szörtelenítés után nem maradnak sötét pöttyök a bőrön. A borotva csak a bőrfelszínen elvágja a szőrszálat, így ottmarad a sötét pötty és a szőrszál is akár néhány óra múlva - de másnapra biztosan - szúr. Próbáld ki addig is, amíg rászánod magadat a végleges szőrtelenítésre. Azt azért tudnod kell, hogy a "végleges" sem végleges és senki nem garantálja, hogy 100%-os sikert hoz.
2010. máj. 3. 13:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos tudom, éppen ezért is félek, hogy talán túlságosan is beleélném magam, aztán nem is lenne látványos változás, csak a pénzem bánná..
2010. máj. 3. 13:56
 5/16 anonim válasza:
Pontosan tudom, hogy milyen érzés.:( Én most 16 éves vagyok és nálam már 10 éves koromban is problémát okozott ez a fajta betegség.:( Borzasztóan gátlásos vagyok emiatt, és mivel még "fiatal" vagyok, nem hajlandó az orvos felírni nekem gyógyszert. Fogamzásgátló kéne, de azt mondta, hogy várjunk még 2 évet. Ezt nem értem, mert a 14 éves kislányoknak simán felírnak gyógyszert, fogamzásgátlás céljából. Anyukám azt mondta, hogy elvisz egy másik orvoshoz, és minél előbb felírat nekem valamilyen gyógyszert, mert látja rajtam, hogy ez mennyire rossz nekem. :( Szeretnék már mihamarabb túl lenni ezen az egész dolgon...:S
2010. máj. 3. 15:16
 6/16 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben jártam...azért jártam, mert én elmentem lézeres kezelésre. Azóta pl. a lábamon nem nő vissza, meg a bikinivonalon. Nekem folyamatosan begyulladt minden 2. tüsző, tiszta seb voltam mindenhol, emiatt is kellett...szóval most eljutottam oda, hogy a lábammal már nem megyek vissza, bajusz...hát aki kezel, aszerint már nincs már, de engem pár szál is zavar, olyan negatív élmények értek fiatalabb koromban emiatt. A férjem nem érti, mitől mindig ilyen sima a lábam:) vágj bele, hidd le nagyon jó lesz:)
2010. máj. 3. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és mindenkinek üzenem, aki azt írja, hogy nem kell, mert nem 100%-os, hát pont annak a legjobb, akinek erős a szőrzete, azonnal kikopik. Jó mondjuk nem 100, de 95%-os. Azért ez is jól hangzik.
2010. máj. 3. 17:31
 8/16 anonim ***** válasza:

Megértelek. Nekem is ilyen problémával küszködök, most derült ki, hogy PCOS-em van:( De szerintem ha nem mész el végleges szőrtelenítésre, akkor legalább térj át a gyantára/epilátorra/cukorpasztára. Nekem a krémtől erősödött meg még jobban (pedig amúgy is elég szőrös voltam), de már pár éve gyökerestől szőrtelenítek, és már sokat javult:)

De azért még így is rám jön néha a sírógörcs. Bár én inkább attól félek, hogy nem lehet babám:( Örülök, hogy neked összejött:)

Az egyik válaszolónak pedig: Nem feltétlen jó a fogamzásgátló. Nem megoldja, hanem elfedi a problémát. És van rá esély, hogy utána még rosszabb lesz. Ráadásul ilyen problémákra dianet vagy cypromixet írnak fel, amit az orvosok többsége fél évnél tovább nem ajánl.

2010. máj. 3. 21:38
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Érdekes, hogy nem akarnak felírni fogamzásgátlót.

Nekem annak idején 12(!)éves koromtól kellett szedneműű8első menses óta), mert azt mondta a doki, hogy ez majd rendbe rakja a dolgokat odabenn. A szörnövekedésem akkor lassabb volt, és vékonyabbak voltak a szőrszálak, ám cserébe volt olyan, hogy 1 év alatt 20kilót híztam!

Szerintem akkor csak belevágok ebbe a szőrtelenítésbe, mert rettenetes így élni. Nekem is a nyakam egyik oldalán folyton begyulladnak a tüszők, bármit is teszek, és így mégrondább.

2010. máj. 3. 21:52
 10/16 anonim ***** válasza:
Borotvát gyorsan felejtsd el. Nekem pajzsmirigy alulműködésem van, a helyzet pont ugyan ez, a pajeszomon, meg a tokámon konkrétan fonni lehetett a szőrt. Én meguntam és IPL villanófényes cuccal tüntettem el. Kb a második kezelés után már annyira kiszőkült illetve elvékonyodott, hogy csak nagyon közelről lehetett látni, annyira jól nézett ki, hogy nem is epilláltam. Nekem minden pénzt megért, bár nem volt drága. Egyébként nekem is nagyon erős, sörét, dús volt, a szőrzet szóval én is azt gondoltam, hogy kemény menet lesz kiirtani, de tényleg őszintén ajánlom neked.
2010. máj. 3. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!