Mivel lehet megszüntetni az enyhe hirzutizmus (kóros szőrnövekedést nőkön) tüneteit? L/18
Már voltam kivizsgáláson, a tesztoszteron szintem normális, és nem is vagyok pattanásos, csak túl szőrös :S A nőgyógyász még tavaly szeptemberben cypromixet írt fel, fél évig szedtem, és tényleg szépen helyrehozott, de azalatt a hat hónap alatt annyira bőgős, depressziós és frigid voltam, hogy még egyszer nem csinálnám végig a kúrát. Mostanra már ezek a tünetek elmúltak, de a szőr viszont visszajött...
Ha nem ilyen "lóadagos" hormontartalmú gyógyszert, hanem csak sima fogamzásgátlót szednék, szerintetek akkor is megszűnne a problémám?
"Sima" fogamzásgátlónak (úgy tudom) nincs antiandrogén hatása. Csak a dianenak, de abban ugyanolya és ugyannyi mennyiségő hatóanyag van, mint a cypromixben:D
De azért megkérdezheted a nőgyógyászt, azzal nem vesztesz semmit.
Megkérdeztem, de azt mondta, hogy nem írja fel :/
Azért tettem fel a kérdést, mert ha másnak mégis segített a sima fogamzásgátló is, akkor keresnék olyan orvost aki hajlandó arra is receptet adni.
mert "most úgyse látszik, majd ha fogamzásgátlásra kell, akkor felírom"
hazudni meg nem tudok hitelesen >.<
Én már több, mint 1 éve szedem a Diane 35-öt, de semmit sem segít... Mondjuk nekem nem 1-2 szál van az arcomon, már mindent kipróbáltam, de semmi sem segített, most a végleges szőrtelenítést akarom kipróbálni, remélem az már jobb lesz...
Kérdésedre válaszolva pedig, nem, a "sima" fogamzásgátló nem segít, mivel azok nagy többségében férfi hormon van, így csak még rosszabb lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!