Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mivel lehet megszüntetni az...

Mivel lehet megszüntetni az enyhe hirzutizmus (kóros szőrnövekedést nőkön) tüneteit? L/18

Figyelt kérdés

Már voltam kivizsgáláson, a tesztoszteron szintem normális, és nem is vagyok pattanásos, csak túl szőrös :S A nőgyógyász még tavaly szeptemberben cypromixet írt fel, fél évig szedtem, és tényleg szépen helyrehozott, de azalatt a hat hónap alatt annyira bőgős, depressziós és frigid voltam, hogy még egyszer nem csinálnám végig a kúrát. Mostanra már ezek a tünetek elmúltak, de a szőr viszont visszajött...

Ha nem ilyen "lóadagos" hormontartalmú gyógyszert, hanem csak sima fogamzásgátlót szednék, szerintetek akkor is megszűnne a problémám?

2010. júl. 20. 19:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

mivel azok nagy többségében férfi hormon van, így csak még rosszabb lenne..."

Ilyen butaságot ne terjessz már.

2011. ápr. 25. 22:36
 12/12 A kérdező kommentje:

22:36-nak igaza van, minden fogamzásgátlóban (legalábbis a modernekben, a régiekben nem tudom) női hormon van, ált. ösztrogén meg egy másik, ami miatt "álterhesség van", de annak a neve most nem jut eszembe.

F.Noncsy

Végleges szőrtelenítéssel én is próbálkoztam, igaz, hogy a lábamon, de semmit sem segített. IPL-t próbáltam, minden kezelés előtt le kellett borotválnom a lábam, mert elvileg a gép csak úgy hatékony. Ehhez képest jártam vagy fél évig, kigórtam az ablakon 600 ezer Ft-ot, a végeredmény pedig: igaz, hogy vékonyabb lett a szőr de a színe ugyanolyan maradt, ráadásul kétszer olyan sűrűn nőtt, mint előtte...

Az államon is volt egy kis szőr, igaz, szőke és pihés, de egy kicsit hosszabb és sűrűbb, először azt is meg akartam csináltatni, de amikor mondta, hogy azt is le kellene borotválni, inkább hagytam az egészet a francba. Jól tettem, az egészet hagyni kellett volna.

Nem lehet, hogy te esteleg PCO-s vagy? Akkor kombinált kezelés kellene, nem elég csak a Diana 35.

Voltál anno hormonvizsgálaton, vagy csak ezt írta fel a dokid, mert kérted?

2011. ápr. 26. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!