Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba vagy más?

Hüvelygomba vagy más?

Figyelt kérdés
Pár napja elkezdett égni és viszketni a hüvelyem környéke később vizes darabos fehér folyásom is lett ami eleinte szagtalan volt most viszont enyhe fura szaga van. Nem voltam még életemben egyszersem nőgyógyásnál de nem is szeretnék menni igy bizom benne hogy van rá valami mód hogy megszüntessem. Az okára is kiváncsi lennék. Szexuális uton elkaphattam e vagy más miatt van e... 14 éves koromban is volt ilyen de akkor a folyásom zöldes büdös normál állagú volt. Akkor 1 héten belül elmúlt. Most viszont nem javul.... Mit tehetek hogy mihamarabb elmuljon?
2016. dec. 15. 17:33
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy 3-4 naponta(próbálom minél ritkábban) melegvízzel kiöblítem a hüvelyem hogy tisztább legyen mert idegesít hogy folyik....
2016. dec. 15. 17:45
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Legjobb lenne elmenni dokihoz mert bármi lehet.Minden esetre próbáld ki a canesten combit,abban 3 kúp van plusz a krém.este kell egy kúpot felhelyezni a hüvelybe 3 napig a krémmel pedig a külső területet kend be.Olyan 2000 párszáz ft a canesten.De ha nem múlik mindenképp menny dokihoz nehogy komolyabb baj legyen belőle! 22/l
2016. dec. 15. 18:04
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

A hüvelygombán kívül még számtalan más kórokozó létezik. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy gomba.

Viszont már meg ne haragudj, de ha élsz nemi életet, akkor eleve nem értem, hogy miért nem akarsz orvoshoz menni. Akkor eleve évente ajánlott eljárni, így meg pláne.

Csak az orvos fogja megmondani, hogy konkrétan milyen kórokozó okozza a tüneteidet, amit elkaphattál nemi élet során, de akár mosdóhasználat közben is, sőt még elkapni sem kell, mert bizonyos fertőzések a hüvelyflóra felborulása következtében is kialakul.

Menj orvoshoz! Mielőtt netán olyan fertőzésed lenne, ami felszálló és akkor majd lesz egy jó kis petefészek vagy méhgyulladásod...

2016. dec. 15. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Hallgass a második válaszolóra. A hüvelyedetpedig soha ne mosd ki,még ilyenkor sem!
2016. dec. 15. 18:23
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Ezt csak doki tudja megoldani, lehet bármi, de mivel élsz szexuális életet ezért muszáj lesz ugyanis ilyenkor a partnert is kezelni kell, óvszer esetén is, sőt az első szex után alapból évente erősen ajánlott eljárni szűrésre.

Kezeletlenül nagyon el tud durvulni és van ahol a külső tünet megszűnése nem jelenti azt hogy elmúlt, fel tud húzódni, gyulladást okoz stb. Tehát pl a korábbi zöldes folyást is jobb lett volna kezelni.

Tilos a hüvelyt belülről mosni, főleg ilyen gyakran. Irrigálni is csak orvosi utasításra szabad, egyébként pedig a hüvely öntisztuló.

2016. dec. 15. 19:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha nem térnénk el tárgytól..... Az hogy miért nem megyek el nem tartozik senkire sem. A kérdésre kéne válaszolni és nem felháborodottan támadni és lenézni valakit azért mert nem kaptam soha semilyen felvilágosítást ezekről a dolgokról.... Mindennek magam kellett utána nézzek és elég hiányos a tudásom ilyen téren. Nem élek rendszeres nemi életet de a tünetek jelentkezése előtt volt 1 alkalom és pár napra rá jöttek ki, én arra gyanakszom hogy a partneremtől szedtem össze.
2016. dec. 15. 22:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kéne rögötn felháborodni,ha valaki megmondja,hogy mit KÉNE tenned! 1. Mi van,ha nemibetegséget szedtél össze? 2. Honna veszed,hogy a hüvelyedet kimosd? Csupa olyan dolgot csinálsz,ami nagy butaság! Kérdezel,de azt nem fogadod el,hogy mit kéne tenned. Az itt válaszolóknak teljesen mindegy,nem az ő egészségükről van szó, csak segíteni akarnak. Ha nem tetszik az igazság,akkor ne kérdezz!
2016. dec. 16. 13:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Nehogy már még te legyél felháborodva mikor nem én támodtam neked hanem ellenkezőképpen.... A segítségnyújtás nem ilyen kéne hogy legyne hogy elkzdenek kötekedni velem az emberek és lekezelően bánnak velem....
2016. dec. 16. 20:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerinted mi abban a támadás,ha azt mondja valaki,hogy el kell menni orvoshoz,mert sok minden okozhatja,vagy azt,hogy ne öblítsd a hüvelyedet?!
2016. dec. 16. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!