Visszatérő hüvelygomba, vélemények?
Sorstársaim segítő véleményét szeretném kikérni.
Visszatérő hüvelygombám van, melyet az alábbi módokon kezeltem már: használtam Canesten kombit, jódos irrigálást, valamint glicerines bórax oldatot is (ez használt talán a leggyorsabban és legjobban), még sós ülőfürdővel is próbálkoztam. A legtöbb esetben hüvelyflóra visszaállítás érdekében tejsavas irrigálást végeztem. Mivel minden próbálkozást követően a menzeszem után kiújult a betegség, 2 hétig Betadine hüvelykúppal próbálkoztam, majd Idelyn hüvelykúpot haszáltam a hüvelyflórámra. A mensturációm után sajnos megint visszatért a gomba, ezért nőgyógyászhoz fordultam, aki Macmiror Complex hüvelykapszulát írt fel. A használatot követően elmúlt a gondom, a menstruáció után sem jött újra elő, és úgy tűnt, a hüvelyflórám is rendben van. A párommal való együttlét utáni 5. napon azonban ismét viszkető érzést éreztem (óvszerrel védekeztünk minden esetben, ezért kizárt a ping-pong effektus).
Az előfordulhat, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelés miatt annyira meggyengült a hüvelyflórám, hogy az együttlét alatt felsértette a hámréteget, amit könnyebben megtámadott a szervezetben amúgy is természetes módon jelenlévő candida gomba?
Értetlenül állok, miért újul ki mindig a betegség. Nem találok már magyarázatot.
Ha valakinek hasonló gondja volt, hogy múlt el? Kihez forduljak? Mit csináljak? Lassan megkeseríti a szexuális életem is.
Olvastam a candida diétáról, graipfruit cseppekről, ezüst kolloidról. Kiváncsi lennék, mi ezekről a véleményetek!
A gyógyszeres kezeléstől simán lehet, hogy a hüvelyflórád szétesett. Antibiotikum mellett probiotikumot kell szedned, hogy rendben legyen. Saját tapasztalat.
Szinten saját tapasztalat, ha kevés vitamint fogyasztasz, ugyancsak gyengül a hüvelyflóra.
Én nagyon sok évig különböző fogamzásgátló gyógyszereket szedtem, és a sokadik után jöttem rá, hogy az ilyen típusú problémáim ezért vannak.
Kb. 6 éve nem szedek hormont, azóta nem is jött elő. :)
Remélem, tudtam segíteni!
Szia! En is szenvedtem tőle, eleg sok ideig!
Rengeteg kupot kaptam, gyógynövényes cuccokat is használtam, irrigáltam cickafarkteával, ezustkolloiddal!
Egy hétig helyre jöttem, utána megint visszajott!
5 nőgyógyásznal voltam, senki nem tudott kigyogyitani belőle! Aztan végül eljutottam Győrbe, Szalai László doktor úrhoz, és ő adott olyan gyógyszert amit a párommal együtt kell szednünk! 3 hónapja tünetmentes vagyok!
Látom sokan vagyunk ebben a cipőben.
Fogamzásgátlót évek óta nem szedek, szóval attól nem lehet. Én is úgy tudom, hogy a szájon át szedhető probiotikum csak a bélflórát állítja helyre, ezért használtam idelynt, vagy tejsavas irrigálást, ami a hüvelyflórát állítja helyre.
Amikor nőgyógyásznál voltam, a pár hónappal azelőtti rákszűrésem kenetéből mutattak ki gombát és baktériumot is, és arra kaptam a Macmiror complex hüvelykúpot. A többi esetben sajnos nem tudtam nőgyógyászhoz eljutni, ezért a tünetek alapján kezeltem magam. Sajnos már felismerem, ha gombám van.
Egyébként ha elmegyek nőgyógyászati vizsgálatra, mert beteg vagyok, nem szokott kenetet venni az orvos, csak ránéz, és elmondja a tüneteim alapján, hogy mi bajom van, és ír egy gyógyszer, amitől rendbe is jövök egy ideig. Egyébként úgy gondolom, mire megérkezne a kenet eredménye, már ki is kezelném magam a kapott gyógyszerrel.
Cukrot nem néztek. Gondolod, hogy érdemes lenne kérnem egy vizsgálatot rá?
Kedves utolsó válaszoló! Meg tudnád mondani, mi volt a gyógyszer, amit kaptatok? Vagy a hatóanyagát? Köszönöm!
Utolsó vagyok!
Igen, a Mycosyst szedem :)
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen én is gondoltam a partnerem kezelésére, ezért megkértem, h menjen el a bőrgyógyászhoz, ahol megvizsgálták, vettek kenetet (férfiaknál nem tudom igy hivják-e), amiből kimutatták, hogy neki nincs semmi baja. Minden alkalommal óvszerrel védekezünk, ezért ez nem meglepő eredmény.
Kedves utolsó, még most is szeded? 3 hónapja folyamatosan??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!