Visszatérő hüvelygomba, vélemények?
Sorstársaim segítő véleményét szeretném kikérni.
Visszatérő hüvelygombám van, melyet az alábbi módokon kezeltem már: használtam Canesten kombit, jódos irrigálást, valamint glicerines bórax oldatot is (ez használt talán a leggyorsabban és legjobban), még sós ülőfürdővel is próbálkoztam. A legtöbb esetben hüvelyflóra visszaállítás érdekében tejsavas irrigálást végeztem. Mivel minden próbálkozást követően a menzeszem után kiújult a betegség, 2 hétig Betadine hüvelykúppal próbálkoztam, majd Idelyn hüvelykúpot haszáltam a hüvelyflórámra. A mensturációm után sajnos megint visszatért a gomba, ezért nőgyógyászhoz fordultam, aki Macmiror Complex hüvelykapszulát írt fel. A használatot követően elmúlt a gondom, a menstruáció után sem jött újra elő, és úgy tűnt, a hüvelyflórám is rendben van. A párommal való együttlét utáni 5. napon azonban ismét viszkető érzést éreztem (óvszerrel védekeztünk minden esetben, ezért kizárt a ping-pong effektus).
Az előfordulhat, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelés miatt annyira meggyengült a hüvelyflórám, hogy az együttlét alatt felsértette a hámréteget, amit könnyebben megtámadott a szervezetben amúgy is természetes módon jelenlévő candida gomba?
Értetlenül állok, miért újul ki mindig a betegség. Nem találok már magyarázatot.
Ha valakinek hasonló gondja volt, hogy múlt el? Kihez forduljak? Mit csináljak? Lassan megkeseríti a szexuális életem is.
Olvastam a candida diétáról, graipfruit cseppekről, ezüst kolloidról. Kiváncsi lennék, mi ezekről a véleményetek!
Utolsó vagyok!
Igen, még mindig szedem a gyógyszert!
Eddig még nem jott vissza..
nekem először 7 éve jött elő, orvostól kapott gyógyszerek kúpok hadát szedtem de az is ideig óráig 2-3 hónap utána ujjbol, mindent próbáltam irrigálást , no cukor, vitaminok, só fürdő grapefruit csepp , kefir tampon, mindent amit eltudtok képzelni felse tudom sorolni mindig olvasgattam és amit láttam próbálgattam egy darabig de semmi sem segített :( de semmi
igazábol annyit vettem észre régebben volt egy időszakom hogy nem éltem nemi életet és nem jött elő az utána való páromnál egy jo évig szóval szerintem igen van köze hogy meg gyengült hüvely fal és azért, tehát nőgyógyász azt mondta aki nemi életet él annak ezzel kell együtt élnie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!