Felnőtt nők, lányok! Van egy kis problémám a menstruációmmal! Mit gondoltok? Milyen ez a menszesz? Vélemények?
A köv. lenne : általabán a menszeszem a hónap végén 25,26 körül szokott megjönni ès tart minimum 3-4 napig. Most két hónappal ezelőtt tehát a mostani előtt 21-én jött meg első két nap erős vérzés majd másik kettő enyhe szinte semmi. Most ebben a hónapban okt. 21.-én jött meg ma reggelig 23.-ig tartott két napig erős vérzés hozzáteszem mikor megjött iszonyatos erős alhasi fájdalmaim voltak majdhogynem sírtam és már így volt a múltkorinál is . Barátom van 2 hónapja voltunk együtt (szex) azóta nem , vèdekeztünk! 17/lány
Mit gondoltok? Terhesség felmerülhet? A menszeszemről mit gondoltok? Aki tud kérlek NORMALIS válaszokkal segítsen!
Egyrészt az lehetetlen, hogy mindig 25-26-án jö meg, mert a menzesz nem naptár szerint müködik, vagy ha igen, akkor elég rendszertelen.
A ciklusodat úgy kell kiszámolni, hogy minden egyes alkalommal a vérzés ELSÖ napját írod fel és az ezek közni idötartam a ciklus hossza. EZ csak nagyon kevés nönék 28 nap, ha rendszeresen 21 napos, az is rendben van, meg ha rendszeresen 35, az is, meg a kettö közt bármi.
Másodszor, ha védekezés néökül szexelsz, akkor igen agy esélyed van terhességre.
A szokatlan - más idöpont, rövidebb vérzés, stb - lehet beágyazódási vérzés is, nem zárja ki a terhességet.
A legokosabb lenne elöször csinálni egy tesztet, és reménykedni, hogy nem pozitív.
Utána meg sürgösen menj el orvoshoz, mert a nagyon ersö fájdalmak akár komoly bajt is jelezhetnek, de az okot csak vizsgálattal lehet megállapítani.
Igaza van az előzőnek. Soha nem azzal foglalkozz, hogy hányadikán jött meg. Azt tartsd számon, hogy hányadik ciklusnapon jött meg? Mindig nézd meg, hány napos volt a ciklusod, és ha eltérést tapasztalsz, akkor lehet gond.
A mensi 1. napja a ciklusod 1. napja. A 28. nap környékén kell megjönnie, de 21-35 nap között még normális.
Okostelefonra is le lehet tölteni mestruációs naptár-alkalmazást, amely megmutatja, hányadik napon vagy, mikor különösen nagy a teherbeesés veszélye.
Ha a barátoddal való együttlét óta menstruáltál, akkor nem vagy terhes. Igaz, hogy most a vérzésed rövidebb ideig tartott, de ha erős volt, nem csak barnázás, hanem bő, piros vérzés, akkor nem lehetsz terhes.
Azért a magad megnyugtatására tényleg csinálhatsz egy tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!