Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van szorulásom? Ill....

Miért van szorulásom? Ill. menstruációs zavar

Figyelt kérdés
Már nagyon rég óta szorulásom van majdnem minden székelésnél és mindent kipróbáltam, rostos ételek, sok folyadék, gyógyszerek, és semmi nem segít. Rengeteg orvosnál jártunk már, és senki nem tud/mind semmit. Ezen kívül nincs menstruációm majdnem 1 éve.

2016. okt. 3. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Hány naponta mész wc-re? Vegyél erősebb hashajtót. Van ami nekem sem használ. Mostanában nekem a sütőtök püré használ. Megfőzöm félig a tököt aztán leturmixolom cukorral meg egy kevés levével.
2016. okt. 3. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:
pajzsmirigyedet nézték?
2016. okt. 4. 01:39
 3/10 A kérdező kommentje:
16, naonta 1
2016. okt. 4. 08:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Persze, senki nem lat semmit
2016. okt. 4. 08:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Naponta kell menned wc-re? Én van hogy egy héten egyszer mert nem kell.
2016. okt. 4. 11:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát ha a pajzsmirigyeddel nincs baj, akkor nem értem... Nekem a pm alulműködés okoz ilyen tüneteket, amikor épp gyógyszeremelésre szorulok. Más hormonokat néztek? Ételintoleranciák (pl lisztérzékenység)?
2016. okt. 4. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:

A tejtermékek is okozhatnak ilyet, a kisfiamnál épp ez volt.

Ha nincs menzeszed, annak egyik lehetséges oka a nem megfelelő táplálkozás (ld. anorexiások). Ugye nem vagy vegán?

2016. okt. 5. 00:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Persze, etelerzekenyseget, hormonokat is neztek. Nem vagyok vegan, egeszsegesen eszem, rengeteg gyumolcsot es rostos dolgokat. Minimum a 10 orvosnal tartunk es senki nem mond semmit
2016. okt. 5. 08:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiamnál az ételérzékenységi teszt nagyon enyhe pozitív volt, amire még elvileg nem kéne diétáznia. Mégis, tapasztalatból derült ki, hogy 1-2 hét tejtermékmentesség után már nem volt szorulása. Néha (kb. hetente egyszer) kap kefírt vagy egy kis sajtot, ennyitől nincs gond. Érdekes módon nálam a tejtermékek hasmenést okoznak, viszont a finomított liszt szorulást. Próbáld meg kikísérletezni magadon, mást nem tudok mondani.

Az egészséges hormonháztartáshoz egészséges zsírok (ami nem finomított olaj), koleszterin és nyomelemek fontosak. A cink tuti, ez van a vörös húsokban is, de még más is kellhet, pl. magnézium, és megfelelő fehérjebevitel. Összességében jó lenne, ha naponta megennél legalább 10 dkg húst naponta, változatosan mindenfélét (fehér, vörös, hal, belsőségek is néha), és minél több zöldségfélét a vitaminok, nyomelemek miatt (nyers és párolt is, szintén változatosan). A rostos ételek mit jelentenek nálad?

2016. okt. 5. 09:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt még elfelejtettem, hogy ha bírod a tojást, napi kettőt nyugodtan ehetnél (jó kis vitaminok és cink is van benne), ha éppen húsmentes napod van, akkor többet is.
2016. okt. 5. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!