Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nektek milyen volt a fogamzásg...

Nektek milyen volt a fogamzásgátlóra való ráállás? Nem vagyok túl jól.

Figyelt kérdés
Ezen a héten fog elfogyni az első levelem. Fuh hát én nem is tudom szedjem-e tovább az egy hét szünet után. Nagyon görcsölök, lassan 3 hete, mióta szedem, erős menstruációs görcsöeim vannak és vérzek is. A görcsök nem erősebbek, mint egyébként voltak, de ebben a 3 hétben nagyon elfáradtam már. Lelkileg talán jobban is. A párommal nem tudunk együtt lenni hetek óta, vérzek, görcsölök. :( Meddig tarthat ez még? El vagyok keseredve, pedig még ez csak az első doboz. Jövőhéten írná fel a doki a következő adagot, csak egy havit kaptam legutóbb, mivel elsőnek szedem. Ugyanezt fogja vajon felírni, ha elmondom ezeket Neki? Tényleg 3 hónapig kell "kísérletezni"? Nem bírok ki még 2 hónapot, ha végig vérezni fogok és így fog fájni. :'(
2016. aug. 31. 19:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ne várj tovább menj vissza most a dokihoz! nehogy valami komoly bajod legyen tőle!
2016. szept. 1. 15:00
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát 3 db tabletta maradt az egész levélből, szóval már ez a hónap úgyis "mindegy". Nagy részét beszedtem, nem valt be, ennyi. Ha az 1 hét szünet utan nem mulik el, akkor leteszem. Egyébként nem olyan durva azért, hogy most egyből rohanjak, illetve ugye nem is tudnek, hiszen idopontot kell kerni. Egy kisebb mértékű vérzés csak nem csinál ki?
2016. szept. 1. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem a vérzés, bár szerintem az is sok, mert három hete vérzel. Viszont a görcsölés nem jelent túl jót.
2016. szept. 1. 17:06
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen?:/

Jövőhéten megyek vissza egyébként.Akkor lesz pont a gyogyszermentes hét. 1 hete beszeltemmel a dokimmal, mondtam neki h menstruacios gorcseim is vannak, de azt mondja ne hagyjam a tabit, kellhet egy ciklus, mire beáll. Ma pl kb. 2 szer volt pár mpre az a tipikus mensi görcs erzes, 1-2 hete ennél többször volt. Olyan, mintha ritkulna.

Varom mar nagyon a szünet hetet, remélem jobb lesz, mert mar baromira unom.

Szerinted amugy mi lesz a megoldás?Ne szedjem többet ezt a tabit?Életem első levele amúgy, csak nem tett olyan nagy kárt. Lehet nem szedem tovább.

Köszönöm egyébként hogy irtal!

2016. szept. 1. 17:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Jaj meg hát annyit hozzátennék, hogy ez a 3 hét is úgy áll össze, hogy a menstruáció első napján kezdtem el szedni, tehát az első hét úgymond nem számít, mert az a rendes vérzésem volt. Aztán az átment barnázásba, az tartott egy hétig, gyengén. És akkor most vagyok az utolsó 3 db. tablettánál, a levél végénél, és most van ez a gyenge vérzés.
2016. szept. 1. 17:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem akarlak riogatni semmivel, ha az orvos azt mondta, hogy szedd, akkor szedd. Jó, hogy visszamész, én arra gyanakszom egyébként, hogy vagy nem bírod a gyógyszert vagy rosszat írt fel neked (mondjuk túl erőset). Írd majd meg, hogy mi volt a dokinál!
2016. szept. 1. 18:58
 17/18 A kérdező kommentje:

Persze, tudom én, hogy nem félelmet akarsz kelteni bennem. Elvégre én kérdeztem, Te csak válaszoltál.:)

Ha nem szűnne meg ez a helyzet egyébként a megvonásos vérzés után sem, ha nem szedek utána tabit, akkor helyreállhatnak a dolgok, nem? Csak nem fogok most így szenvedni hónapokig.:S Első gyógyszerem, ezért nem vagyok tapasztalt, nem tudom, hogy lehetne ezt leállítani.

Meg fogom írni hogy alakultak a dolgok,köszönöm az érdeklődésed!:)Remélem minden rendben lesz. 1 hónapja írta ezt fel, akkor megvizsgált, csinált szokásos nőgyógyászati vizsgálatot " ultrahangot is. Akkor mindent rendben talált.

köszönöm az érdeklődésed!:)

2016. szept. 1. 19:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Ma beszéltem az orvosommal. Azt mondta, a gyógyszer nem tudja helyén tartani a méhnyálkahártyát, ezért van a vérzésem. Azt javasolta, ne vegyem be a maradék 3 tablettát, ami még hátra lett volna, hanem ma kezdjem el az 1 hét szünetet. Remélem most aztán minden kijön, ami ki akar, és aztán elmúlik végre.:D Mert egy hét múlvára a tablettaszedés folytatását javasolta.
2016. szept. 2. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!