Nektek milyen volt a fogamzásgátlóra való ráállás?
Nem vagyok túl jól.
Figyelt kérdés
Ezen a héten fog elfogyni az első levelem. Fuh hát én nem is tudom szedjem-e tovább az egy hét szünet után. Nagyon görcsölök, lassan 3 hete, mióta szedem, erős menstruációs görcsöeim vannak és vérzek is. A görcsök nem erősebbek, mint egyébként voltak, de ebben a 3 hétben nagyon elfáradtam már. Lelkileg talán jobban is. A párommal nem tudunk együtt lenni hetek óta, vérzek, görcsölök. :( Meddig tarthat ez még? El vagyok keseredve, pedig még ez csak az első doboz. Jövőhéten írná fel a doki a következő adagot, csak egy havit kaptam legutóbb, mivel elsőnek szedem. Ugyanezt fogja vajon felírni, ha elmondom ezeket Neki? Tényleg 3 hónapig kell "kísérletezni"? Nem bírok ki még 2 hónapot, ha végig vérezni fogok és így fog fájni. :'(
Valószínűleg másik gyógyszert fog felírni, és azzal kell majd tovább próbálkoznod.
Többféle tablettát is felírhatnak mire megtalálod azt, ami Neked beválik és utána minden rendben lesz.
De az is előfordulhat (mint nekem), hogy számodra egyik sem tolerálható a mellékhatások miatt, de azért az esetek nagy részében nem ez a helyzet.
2016. aug. 31. 19:58
2/18 A kérdező kommentje:
Remélem igazad lesz és előbb-utóbb végre helyreáll a dolog. Most is itt sírok az ágyban és olvasom ezt az oldalt. Még csak 3 hete lesz, hogy szedem, de lelkileg eléggé megvisel ez az állandó görcsölés és vérzés. :'(
Köszönöm a válaszod!
2016. aug. 31. 20:02
3/18 anonim válasza:
Ezek teljesen abnormális tünetek, már bocs. A fogamzásgátló szedése alatt egyáltalán nem kellene vérezned, a gyógyszermentes napokban kell megjönnie, és jellemzően sokkal kevésbé szokott fájni, mint egyébként. Nekem például alapból iszonyúan fájni szokott a hasam, de ha tablettát szedek, akkor egyáltalán nem. És ez nem kísérletezés kérdése, azonnal így volt.
2016. aug. 31. 20:05
4/18 A kérdező kommentje:
Akkor Te a szerencsések közé tartozol. Bárcsak nekem is így lenne. De ha kicsit olvasgatsz különböző fórumokon, látni fogod, elég sokan írják, hogy a kezdetekben igenis véreztek, és kellett idő, mire beállt a dolog. Mások rossz közérzetre, idegességre, émelygésre panaszkodnak, nah nekem meg ilyesmi nincs egyáltalán. Gondolom, kinek-melyik. Mindenki máshogy reagál.
2016. aug. 31. 20:13
5/18 anonim válasza:
Nem abnormális, hogy vérzik, mivel az első pár hónapban előfordulhat áttöréses vérzés (velem is előfordult, hogy kb 1 "szabad" hetem volt). De ezek elmúlnak.
Viszont az hogy erős, az már lehet abnormális. Pecsételő lehet normális. Szerintem próbálkozz másik gyógyszerrel, valamint olvasd el a betegtájékoztatón, hogy mit ír a köztes vérzésről (lehet másmilyen, mint amik nekem voltak.)
2016. aug. 31. 20:59
6/18 A kérdező kommentje:
Nem erős a vérzés egyáltalán, igen ezt kifejthettem volna bővebben is. Gyenge, de nem barnázás, hanem sima vér. Mint egy gyenge vagy múlóban levő mensi. 1 hétig volt barnázásom, aztán kezdett átmenni ebbe. A betegtájékoztató azt írja, hogy az első néhány hónapban előfordulhat áttöréses vérzés. Most ez lenne az? Vagy mi pontosan ez az áttöréses?:I
2016. aug. 31. 21:02
7/18 anonim válasza:
Az, hogy az első pár levél alatt áttöréses, pecsételő vérzés jelentkezik, tök átlag (annyi, hogy nem olyan sok mint a mensis vérzés, barnás is lehet, pár csepp). De a görcsölésről nem tudom, lehet nem ez a neked való gyógyszer. Valószínűleg ha ezt elmondod neki, újat fog felírni.
Nekem se volt olyan leányálom az első hónap, mert kb. két hétig barnáztam, de nem volt ennyire vészes.
2016. aug. 31. 21:20
8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a választ! Hát kibirom még, 4 tabi van hátra aztán jön a szünet és megyek a dokihoz, megmondom, hogy 3 hete olyan gorcseim vannak, mint mensi elso napján.:( Remélem tud valami okosat. Sajnos en most nem csak barnazok.
Maradandó bajom lehet ebből?
2016. aug. 31. 21:33
9/18 anonim válasza:
Nem jól reagál a szervezeted a hormonra. Én sem tudtam szedni a hormont. Ne keseredj el ha nem tudod szedni, legalább nem kapsz trombózist, mint az egyik fiatal barátnőm.
2016. aug. 31. 21:43
10/18 A kérdező kommentje:
Ha bármikor abbahagynam, akkor ugye meg kell szűnnie a verzesnek elobb utobb? Olyan csak nincs, hogy valaki fel évig vérzik!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!