Ismertek olyan nőt akinek baja lett a fogamzásgátlótól?
Régi kérdés, de feldobta, úgyhogy válaszolok. Első hozzászólóhoz csatlakozva, ha visszamehetnék az időben, én sem kezdeném el szedni, mert teljesen tönkretett.
1. Depresszió. Soha előtte és halistennek azóta se voltam depressziós, de erre mondják, hogy nem tudod amíg nem tapasztalod. Konkrétan szürkének láttam a világot, az életet egy ilyen unalmas, kötelező dolognak, amiből csak a halál a kiút. Na?
2. Hangulatingadozás. Random elsírtam magam az egyetemen, a boltban, séta közben, stb. Semmi bajom nem volt, csak rám jött a sírás.
3. Nulla libidó. Míg előtte egy igazán kellemes időtöltés volt számomra a szex, fogigátlóval egy kötelesség volt amit csak le kell tudni. Heti 5-6 szex helyett jó, ha heti 1x rá lehetett venni. Jól hangzik, nem?
4. Hormonháztartásom teljes szétcseszése. Előtte fájdalommentes, rendszeres, normális vérzésem volt, semmilyen hormonális problémám. Azóta ciszta, polip, pajzsmirigy gyulladás, inzulinrezisztencia rendszertelen menstruáció... Minden volt már kb. Gyerekkel nem próbálkoztam még, de szinte 100%, hogy meddő vagyok.
Ez persze csak a saját tapasztalatom, de őszintén NULLA ismerősöm van, akinek semmi mellékhatása nincs a fogamzásgátlótól. Migrén, fertőzések, Hangulatingadozás, hízás, fogyás, pattanás. És a legrosszabbról, a trombózisról ne is beszéljünk, távoli ismerősöm fogamzásgátló indukálta trombózisba halt bele.
Ezek után én azt mondom, én nem szedem soha többet és másnak se fogom ajánlani...
Az orvos más téma, mert ő abból kap pénzt hogy minél többet felír, szóval már az egy jó jel ha el akarja fogadni, hogy nem akarsz szedni. Nálam nem így volt, rám akarták többen is erőszakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!