Van itt olyan, akinél kiderült, hogy a szorongásos-depressziós vagy pániktüneteket hormonális eredetű probléma okozza? (Pajzsmirigy pl. vagy női hormonok)
Engem most kevert szorongásos depresszióval kezelnek, de ma megyek nőgyógyászhoz kivizsgálásra, mert mondta a doktor, hogy ez nem csak tisztán pszichés lehet, hanem ha a hormonrendszer borul akkor az is okozhatja.
Vagy akár a pajzsmirigy is.... nekem valamennyire alulműködik, de nem szedek rá semmit és nem is volt vele problémám.
én elkezdetem fogamzásgátlót szedni, nekem valószínűleg az okozta a depressziót. viszont egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy csak a hormonális problémák okozzák, mert biztosan van rá hajlamod is. én például szorongó típus vagyok gyerekkorom óta, utólag tudtam meg angol nyelvű weboldalakról, hogy ilyen típusú embereknél nagyon gyakori ez a mellékhatás és nem ajánlott fogamzásgátlót szedni.
ezt csak azért írom, hogy ne keress egyetlen külső okot. hiába a hormonprobléma, a pszichés problémákkal is ugyanúgy kell foglalkozni. akinek nincs hajlama pszichés betegségekre, annál a hormonváltozások sem valószínű, hogy szorongás és depressziót váltanak ki.
Nálam enyhe pajzsmirigy alulműködés okozza (szedek rá gyógyszert , de régen ellenőriztettem). Lehangoltság, fokozott alvásigény, nincs kedvem semmihez, szorongás, nyűgösség, hamarabb felkapom a vizet.
Egyébként is hajlamos vagyok az ilyesmire, de a gyógyszer mellett minimálisra csökkennek a tünetek, ha jól be van állítva.
Szteroidot is szedtem egy másik hormonproblémára, na attól borzasztó pánikrohamaim lettek.
A fogamzásgátló szerencsére nem befolyásol ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!