Nem tudom mit jelent a citológiai eredményem? Többi lent kép.
Nagyon szépen köszönöm előre is ha valaki ki tudja elemezni! ! Első rák szűrésem volt és postán kaptam meg.
Trichomonas fertőzésed van, amit kezelni kell. Menj el orvoshoz, aki majd felír gyógyszert! Utána ismételni kell a kenetet, hogy meggyógyultál-e.
Egyébként nincs semmilyen kóros (rákos sejtekre utaló) elváltozás a méhszájadon!
A Papanikolau (PAP Smear) érték : 0-5 jelentése.
P 0 : Sikertelen, értékelhetetlen a kenet, pl. vérzés, gyulladás, fixálási-festési hiba, kevés sejtszám, eltörött tárgylemez miatt.
Teendő: Meg kell ismételni a vizsgálatot. Amennyiben a mi hibánk, akkor az ismételt vizsgálat ingyenes!
P 1 : Ép laphám és hengerhámsejtek. Rosszindulatú folyamatra utaló sejtelváltozás a vizsgált cytológiai anyagban nincs.
Teendő: Tünet és panaszmentesség esetén 1 év múlva javasolt középidőben citológiai vizsgálat végzése.
P 2 : Gyulladás. Reaktív hám. Leucocytak és hystiocyták. Rosszindulatú elváltozásra utaló sejtelváltozás a vizsgált citológiai anyagban nincs.
Teendő : Gyulladás ellenes kezelés javasolt, majd a következő ciklus közepén ismételt citológia javasolt.
P 3 : Nagyfokú gyulladás mint pl. Low-Grade squamosus intraepitheal lesion (SIL), Enyhe displasia. Érett metaplasia, hyperkeratosis. Gyulladásos váladék. Vagy Atypusos endocervicalis sejtek Vagy HPV infectio jelei, Coilocyták. Teendő : Spec. gyulladás ellenes kezelés pl. antibiotikumok,+/ Isoprinosine tbl javasolt, majd 3 hónap múlva ciklus közepén ismételt citológia.
Amennyiben ez is P3 vagy rosszabb, akkor conisatios műtétre van szükség.
P 4: Daganat vagy daganat megelőző állapot. H-SIL, AGUS.
Teendő: Szövettanilag kell tisztázni a folyamatot. Mintát veszünk (biopsia) a kérdéses részből vagy conisatiot és fractionalt abrasiot végzünk a kórházban.
P5 : rosszindulatú , malignus daganat. Gyors szövettani tisztázás és therápia megbeszélése javasolt. Onkológiai központ és egyéb képalkotó vizsgálatra is szükség van, mint pl. CT, MRI, PET CT, hasi UH, lymphographia.
Trichomonas vaginalis: gyakori szexuális úton terjedő nemi betegség kórokozója.
Teendő : Gyulladásellenes kezelés javasolt (helyi és szájon át). A páciens partnerét is kezelni kell.
Köszönöm szépen.
Tehát ha nemi úton van ez a fertőzésem akkor meg csalt a párom? Mert én higiénikus vagyok nagyon is és sosem ülök ra a vécére sehol sem! !! Emlitette egyébként pár hete hogy csipi neki. Azért is mentem el rák szűrésre mert babát tervezünk.
"A trichomoniasis nevű fertőzés kórokozója egy parazita, a Trichomonas vaginalis. A betegség a világ talán leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége, esetenként azonban közös fürdőzés, közös használati tárgyak (például a törölköző) is szerepet játszhatnak az átvitelben.
Részletek: [link]
Nem csak nemi úton terjedhet, elkaphattad a strandon is.
Egyébként a Papanicolau (P1-5) rendszer már elavultnak számít (szinte minden nemi életet élő nőnél P2-t mutat, mintha gyulladása lenne, pedig az még teljesen normális, nekem pl. sosem volt P1), szerencsére neked odaírták, hogy malignitás nincs, tehát nem találtak kóros sejteket!
Nem kell mindjárt megcsalásra gondolni, lehet, hogy a párod tünetmentes hordozó volt, akár az előtted való kapcsolata óta, az, hogy most csípi neki valami, lehet, hogy ettől teljesen független. Vagy te fertőződtél meg, mondjuk strandon, ő meg tőled kapta el.
Ha nem bízol meg benne, ha valami más miatt is fennáll benned a gyanú, hogy megcsal, akkor viszont tisztázzátok a dolgokat, mielőtt babagyártásba kezdtek.
Köszönöm a linket.
Strandra sosem járunk csak tusolunk itthon mindketten. Igaz a parom a munkahelyi vécére szokott járni talán még ott kaphatta el. Ez lehetséges?
Természetesen lehetséges.
Ennyiből szerintem hülyeség megcsalásra következtetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!