Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem tudom mit jelent a citológ...

Nem tudom mit jelent a citológiai eredményem? Többi lent kép.

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon szépen köszönöm előre is ha valaki ki tudja elemezni! ! Első rák szűrésem volt és postán kaptam meg.

2016. aug. 8. 15:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rákos, szóval semmi baj. Trichomonasos vagy, arra gondolom kaptál gyógyszert, ami teljesen ki fog kúrálni, ez egy fertőzés, de nem ritka dolog.
2016. aug. 8. 15:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Trichomonas fertőzésed van, amit kezelni kell. Menj el orvoshoz, aki majd felír gyógyszert! Utána ismételni kell a kenetet, hogy meggyógyultál-e.

Egyébként nincs semmilyen kóros (rákos sejtekre utaló) elváltozás a méhszájadon!

2016. aug. 8. 15:48
 3/15 anonim ***** válasza:
56%

A Papanikolau (PAP Smear) érték : 0-5 jelentése.

P 0 : Sikertelen, értékelhetetlen a kenet, pl. vérzés, gyulladás, fixálási-festési hiba, kevés sejtszám, eltörött tárgylemez miatt.

Teendő: Meg kell ismételni a vizsgálatot. Amennyiben a mi hibánk, akkor az ismételt vizsgálat ingyenes!

P 1 : Ép laphám és hengerhámsejtek. Rosszindulatú folyamatra utaló sejtelváltozás a vizsgált cytológiai anyagban nincs.

Teendő: Tünet és panaszmentesség esetén 1 év múlva javasolt középidőben citológiai vizsgálat végzése.

P 2 : Gyulladás. Reaktív hám. Leucocytak és hystiocyták. Rosszindulatú elváltozásra utaló sejtelváltozás a vizsgált citológiai anyagban nincs.

Teendő : Gyulladás ellenes kezelés javasolt, majd a következő ciklus közepén ismételt citológia javasolt.

P 3 : Nagyfokú gyulladás mint pl. Low-Grade squamosus intraepitheal lesion (SIL), Enyhe displasia. Érett metaplasia, hyperkeratosis. Gyulladásos váladék. Vagy Atypusos endocervicalis sejtek Vagy HPV infectio jelei, Coilocyták. Teendő : Spec. gyulladás ellenes kezelés pl. antibiotikumok,+/ Isoprinosine tbl javasolt, majd 3 hónap múlva ciklus közepén ismételt citológia.

Amennyiben ez is P3 vagy rosszabb, akkor conisatios műtétre van szükség.

P 4: Daganat vagy daganat megelőző állapot. H-SIL, AGUS.

Teendő: Szövettanilag kell tisztázni a folyamatot. Mintát veszünk (biopsia) a kérdéses részből vagy conisatiot és fractionalt abrasiot végzünk a kórházban.

P5 : rosszindulatú , malignus daganat. Gyors szövettani tisztázás és therápia megbeszélése javasolt. Onkológiai központ és egyéb képalkotó vizsgálatra is szükség van, mint pl. CT, MRI, PET CT, hasi UH, lymphographia.

Trichomonas vaginalis: gyakori szexuális úton terjedő nemi betegség kórokozója.

Teendő : Gyulladásellenes kezelés javasolt (helyi és szájon át). A páciens partnerét is kezelni kell.

2016. aug. 8. 15:50
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Tehát ha nemi úton van ez a fertőzésem akkor meg csalt a párom? Mert én higiénikus vagyok nagyon is és sosem ülök ra a vécére sehol sem! !! Emlitette egyébként pár hete hogy csipi neki. Azért is mentem el rák szűrésre mert babát tervezünk.

2016. aug. 8. 15:56
 5/15 anonim ***** válasza:

[link]

"A trichomoniasis nevű fertőzés kórokozója egy parazita, a Trichomonas vaginalis. A betegség a világ talán leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége, esetenként azonban közös fürdőzés, közös használati tárgyak (például a törölköző) is szerepet játszhatnak az átvitelben.

Részletek: [link]

2016. aug. 8. 15:59
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak nemi úton terjedhet, elkaphattad a strandon is.

Egyébként a Papanicolau (P1-5) rendszer már elavultnak számít (szinte minden nemi életet élő nőnél P2-t mutat, mintha gyulladása lenne, pedig az még teljesen normális, nekem pl. sosem volt P1), szerencsére neked odaírták, hogy malignitás nincs, tehát nem találtak kóros sejteket!

2016. aug. 8. 16:01
 7/15 Vilcsianyuja válasza:

Nem kell mindjárt megcsalásra gondolni, lehet, hogy a párod tünetmentes hordozó volt, akár az előtted való kapcsolata óta, az, hogy most csípi neki valami, lehet, hogy ettől teljesen független. Vagy te fertőződtél meg, mondjuk strandon, ő meg tőled kapta el.

Ha nem bízol meg benne, ha valami más miatt is fennáll benned a gyanú, hogy megcsal, akkor viszont tisztázzátok a dolgokat, mielőtt babagyártásba kezdtek.

2016. aug. 8. 16:12
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket.

Strandra sosem járunk csak tusolunk itthon mindketten. Igaz a parom a munkahelyi vécére szokott járni talán még ott kaphatta el. Ez lehetséges?

2016. aug. 8. 16:32
 9/15 anonim ***** válasza:

Természetesen lehetséges.

Ennyiből szerintem hülyeség megcsalásra következtetni.

2016. aug. 8. 16:34
 10/15 A kérdező kommentje:
Basszus meg állt egy kicsit a szívem! !😓 azt el felejtettem le irni hogy mikor a nőgyógyász le vette a kenetett rögtön irta is a receptet klion d hüvely kupott azt mondta 5 db ot használjak el minden nap este egyet. Ezen túl vagyok már egy hete. Szetintetek még használjam el a masik 5 db ot?
2016. aug. 8. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!