Anya nem engedi a tampont mit tegyek?
Hany eves vagy?
Ha mar nagyobb koru vagy,akkor megveszed magadnak es hasznalod,nem lesz tole semmi bajod!
Aztan meg mondd meg neki hogy nem szeretted!
En is utaltam amugy:D
Ha meg kisebb vagy akkor viseld el a betetet ahogy mas is, aztan majd felnossz a tamponhoz;)))
Mondd el neki, hogy szeretnél vele beszélgetni és örülnél, ha meghallgatna, majd a végén elmondaná a véleményét.
Elmondod neki a betétről és tamponról, tampaxról (tampaxról is találsz infót pl. a youtubon és kapható pl. a Rossmannban is és jobb, mint a tampon) szeretnél neki fontos dolgokat mondani.
Felsorolhatod az érveket, miért lenne jobb a tampon és miért kevésbé jobb neked a betét. Pl. egyfolytában ott jár a gondolatot, vajon a betét látszik-e, átáztál-e, elmozdult-e, ill. zavar a mozgásban, tornaórákon, nyom, nehéz lelkileg is elviselned, stb.
A tampon szabadságérzet adna, jobban éreznéd magad a tesiórákon, az iskolában, otthon, barátok közt, utcán közlekedve, végre felszabadultan mozoghatnál.
Kinyomtathatsz neki a netről olyan pár soros hivatalos írást, miszerint szűzként is lehet viselni a tampont.
Majd közöld vele, tisztában vagy azzal, hogy nem viselheted egyszerre sok-sok órán keresztül, hanem pár óránként cserélned kell.
Ha erre azt mondja, oké, akkor megköszönöd és kéred a segítségét a megvételéhez.
Ha nemmel felel, akkor kérdezz rá a miértekre: pl. így "Anya! Mi az oka annak, hogy a tampont elutasítod? Szeretném ismerni a miérteket, a konkrét véleményed. Te használtál már? Volt rossz tapasztalatod? Örülnék, ha ezt elmondanád és segítenél nekem tisztán látni. Köszönöm."
Szia, utolsó! Megint találkozunk! Kérdező a tampax is egy tampon márka, csak applikátoros! Ez azt jelenti, hogy egy kis műanyagban van, amivel feltolhatod, nem kell az ujjadat használni. Amikor például nem tudsz kezet mosni, mert előtte és utána is fontos. Egyébként az OB is csinál ilyet, meg még sok más márka is.
Ha tudnád az én anyám milyen, ő se engedte és leszokta a tampont, De én megvettem magamnak és meg is veszem, kidobni meg azért nem meri. Kérdezd meg anyudtól, hogy szerinte miért nem jó, mert nem válasz az, hogy nem és kész. Egyébként szerinte mindenkinek saját magának kellene eldönteni, hogy mit akar használni, nem az anyjának.
Ha meg a betétet nem bírod, akkor meg főleg hagynia kellene. Minivel kell először próbálkozni és időben cserélni. Próbáld megbeszélni vele, hogy miért akarod kipróbálni, lehet még kicsinek tart hozzá. Szerintem megenyhül, ha normális. Nem jó dolog a zsebpénzedet tamponra költeni, de esetleg kérhetsz pénzt nagynénitől, tesótól vagy mástól, hogy meg tudjad venni. Ha tényleg annyira súlyos az az allergia, hogy nem tudod elviselni, akkor az orvosnak, védőnőnek is meemlíthetnéd, ő elmagyarázza anyukádnak, javasol valami megoldást.
Én megmondom, mit tegyél: vesszőt a tagmondataid közé!
Továbbá: használhatok-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!