Fogamzásgátló előnyei/hátrányai?
A rendszertelenséget nem fogja megszüntetni, csak amíg szeded addig lesz egy teljesen mesterséges ciklusod, amit a gyógyszer generál. Abbahagyod és ismét visszajön a régi rendszer. Tehát a cikluskontroll jó dolog, tolhatod, kihagyhatod a vérzést, de nálad az okát kéne megtalálni, rendezni(hány éves vagy? mióta van meg?) és ha fogamzásgátlás miatt akarod akkor célszerű.
A fájdalom egyéni, van akinek megszünteti, van akinek nem, ez járulékos pozitív mellékhatás csak. A mennyiséget csökkenti valóban. Nekem nem szűnt meg csak az első 3 nap fáj nem mind az 5, de az erősség csökkent, viszont nem is azért kezdtem el hanem a fogamzásgátlás miatt. Tehát ha van állandó partnered akivel gyakran vagytok együtt, akkor érdemes szedni, de heti vagy kétheti 1 szex miatt pénzkidobás és felesleges terhelni vele magad. Ha nincs akkor főleg.
Előtte ki kell vizsgáltatni magad hogy egyáltalán szedheted-e. Az első 3 hónapban lehet pecsétlés, áttöréses vérezgetés és a többi mellékhatás pl hüvelygomba, hányinger, mellérzékenység, stb de akár aknét is okozhat. Ezek nem kellemesek és figyelni kell hogy mi hogy alakul, ha a 3.hónapban is jelen vannak akkor újat ír a doki és annál ismét 3 hónapig figyelni hogy hogy alakul a dolog. Előfordul hogy elsőre nem lesz meg a tökéletes. Nekem a 3. fajta lett jó. A szedésénél a pontosságra kell figyelni, mellé hogy milyen egyéb dolgot veszel be pl antibiotikum és gyógyteák mert a legtöbb kiüti. Hasmenés, hányás esetén is szintén kell kiegészítő védelem.
Roviden ?
A problemaidat eltakarja amig hasznalod, meg nem fognak szűnni! Es ùjabbakat idèz elő jò eséllyel!
Elonye: nem kell ovszer.:) sokaknak szep lesz a bore!
Koszonom a valaszaitokat, ment a zold jel! :)
18 eves vagyok,kozel 5 eve menstrualok. Igazabol minden honapban rosszul elem meg a menzeszem, elso ket nap kimaszni sem tudok az agybol, annyira gorcsolok. Mostani menzeszemnel is mar 6. Napja hogy ugy verzek, mintha elso ket napban lennek.. Mostanaban pedig rendszertelen is lett, 7-10 napokat kesik 3 honapja. Tobbszor voltam nogyogyasznal, nem latott szervi elterest. Van allando partnerem, szoval nem lenne gond ha ezert is lenne, de legfokeppen az erdekelt, hogy a menzeszemre hogyan hatna ez az egesz, de igy nem fuzok hozza sok remenyt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!