A fogamzásgátló tablettáknak milyen előnyei és hátrányai vannak? Ezek az előnyök és hátrányok emberfüggőek, vagy a nők többségénél előfordulnak? Az igaz, hogy a fogamzásgátlótól jobban kiszőrösödhet az illető?
Alacsony hormontartalmút kell venni. A mai modern fogamzásgátlóktól nem szőrösödsz ki, bár szerintem a másikaktól sem, max ha olyan hajlamod van.
Én belera-t szedek, ez pl megelőzi a petefészek cisztát, rákot stb, tehát elég egészséges.
Előnyei:
-nem kívánt terhesség megelőzése
-Beálló menstruáció
-Nekem pl nőtt tőle a mellem
-nem kell azon aggódni van e nálad óvszer
-Elmúltak a pattijaim tőle
Hátrányai:
-Mindig be kell venni azonos időpontban
-Figyelni kell hogy más gyógyszer nem -e üti ki a hatását
-Dohányzás mellett nem ajánlatos tüdőembóliát,vérrögöt idézhet elő
-Lehet többfélét is ki kell próbálnod,van aki nem bírja az egyik fajtát
Régen voltak akkora bivalyerősségű gyógyszerek hogy a nők szőrősödtek,híztak tőle de ma már ezt is megoldották korszerűen,sok ismerősöm szedi köztük én is én nem híztam tőle,nem szőrösödtem mert nincs olyan böszme erős hormontartalma. Belara a neve ha érdekel.
Saját tapasztalat: migrén, frontérzékenység, nőgyógyászati gyulladások. (Utóbbiról az abban érdekeltek állítják, hogy nincs összefüggésben a fogamzásgátlóval, én meg állítom, hogy de.)Az előnyei eltörpülnek a hátrányi mellett, nyilván egyénfüggő is, de mire kiderül, hogy rád kedvezőtlenül hat-e, addigra akár visszafordíthatatlan károkat is okozott.
Soha többet nem mérgezném magam vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!