Teherbe eshet valaki hogyha szed fogamzás gátlót?
A barátnőmről van szó és tele beszéli a fejem hogy terhes.
Minden nap szedi rendesen a gyógyszert de egyik nap bevett egy antibiotikumot is...és azt mondta hogy az gyengíti a hatását.
Szóval...megnyugodhatok vagy kezdjek el spórolni?
Az antibiotikum és a fogamzásgátló leírásában is benne van, hogy ha fogamzásgátlót szedsz akkor az antibiotikum szedése alatt kiegészítő védekezést kell használni.
Szóval igen, az esély meg van rá. Nem Ő lenne az első aki így esik teherbe.
Egyrészt hogyhogy csak 1 antibiotikumot vett be? Általában kúraszerűen írják fel.
Másrészt az antibiotikum valóban gyengíti a hatását, de ettől még nem törvényszerű hogy terhes leszel.Kiegészítő védekezés ilyen esetben nem árt, de szerintem ezt sokan nem tartják be, mégse lesznek rögtön terhesek.Főleg nem 1 szemtől.
Harmadrészt van olyan aki tabletta rendes szedése mellett is terhes lett.De azért erre nagyon nagyon kicsi az esély. Rá van írva amúgy a betegtájékoztatókra, hogy a tabletta kb. 97-98 %ban véd. Tehát nem 100 (mondjuk a gumi is csak 99% asszem). Az a 100 % ha nem szexelsz, de gondolom nem ez a cél :-)
3. vagyok: azt lehagytam hogy azért erre nem kell ráparázni.
Egyik barátnőm tablettát szed és gumit is használnak, mikor a gumi kiszakadt, rohant esemény utániért...szóval könnyű erre ráfeszülni, de azért ennyire nem egyszerű a tehrbeesés.Vannak extrém esetek de azért nem ez az átlagos.
Köszi a válaszokat :)
És a nyelvtan leckét... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!