Hogyan működik 18 év alatt a nőgyógyász látogatása?
Nem szükséges szülői felügyelet, nyugodtan elmehetsz egyedül is :) Nem, nem kell beutaló, viszont időpontot kell kérned (SZTK-ban lehet, hogy heteket kell várnod egy időpontra, magánrendelőben általában még azon a héten fogadnak). Nézd meg, hogy hol van a lakóhelyedhez legközelebb lévő rendelő, hívd fel őket, és kérj időpontot :) Sokan azt szokták javasolni, hogy első vizsgálathoz érdemes női orvost választani, ezt nem tudom megerősíteni, én férfinél voltam először (szintén 16 évesen), azóta is hozzá járok, semmivel nem volt cikibb számomra, mint ha egy nő előtt kellett volna terpesztenem. (Sőt én női orvoshoz nem is tudnék elmenni, az egész szitu elég bizarr számomra). Érdemes szoknyában, ruhában, vagy hosszabb felsőben menned, mert akkor nem kell teljesen meztelenül menned a vetkőző helyiségtől a vizsgálóágyig. Ha szűz vagy, azt mindenképp jelezd az orvosnak előre, mert akkor máshogy vizsgál meg.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj! :)
Attól függ, hogy mi az oka a menetelednek...
Valami betegség?
Fogamzásgátló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!