Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szed valaki Cypromixet?...

Szed valaki Cypromixet? Tanácstalan vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megköszönöm ha végigolvassátok :)

A történet ott kezdődik amikor kb.10 éves lehettem, észrevette Anyukám,illetve én is,hogy a koromhoz képest már elég rendesen szőrös voltam(hónalj,intim terület,láb) majd nem sokkal ezután megjött az első menstruációm is.Sajnos ekkor már elkezdtem borotválkozni is,ami csak rontott a helyzeten.Később már a combom is szőrös lett,a hasam,illetve a hátamon is megjelentek a vékony,de fekete szőrszálak.Mindemellett elég sok mitesszerem,és pattanásom volt,zsíros bőrrel és gyorsan zsírosodó hajjal.Ezek nagyon megkeserítették a tini koromat,sokszor nyáron is hosszúnadrágban és pulcsiban voltam,hogy eltakarjam a testem,amit utáltam.

Teltek az évek,elkezdtem epilálni,gyantázni,kozmetikushoz is jártam,így kezelhetőbbé vált a helyzet.18 évesen úgy döntöttem elmegyek nőgyógyászhoz és utána járok mitől lehet ez nálam.Vért vettek,amiből kiderült hogy picit magas a tesztoszteron szintem.A nőknél 1 nmol/l a normális,nekem 2,5 nmol/l volt.Felírt nekem a nőgyógyász Dienille fogamzásgátlót.Közben még barátom is lett,így fogamzásgátlás céljából is szükség volt rá.3 hónapig szedtem,minden bajom volt tőle,állandó rosszkedvem volt,mindenen elsírtam magam,folyton gombás vagy egyéb fertőzéseim voltak,így abba hagytam.

3 hónap múlva felkerestem egy endokrinológust,aki szintén vett tőlem vért,ultrahangot csinált,kikérdezett,és még 3 napig szteroidot is kellett szednem,majd vérvételre mennem újból.Végül azt állapította meg hogy Hyperandrogenizmusom van,ami részben petefészek,részben mellékvese eredetű.Hirsutizmus a hivatalos neve az erőteljes szőrnövekedésnek.Mert ezen kivül semmi más bajom nincs,rendben van a vérnyomásom,a testsúlyom,a vércukorszintem,rendszeresen menstruáltam/ok,nincsenek petefészek cisztáim sem.Szóval ekkor Jangeet kaptam.Ez elég jó volt,majdnem 2 évig szedtem,de az utolsó fázisban megint előjött az a fránya Candida,közben méhszájsebet is találtak nálam,így azt tanácsolta a nőgyógyászom,hogy egy ideig hagyjam abba a fogamzásgátló szedését.Abba is hagytam fél évre.Amíg a gyógyszert szedtem,csökkent a szőrösödés,a bőröm nagyon szép lett,tehát ezekre jó volt.Viszont a libidómat is nagyon lecsökkentette.Fél év elteltével megint nagyon kiszőrösödtem,olyan helyeken is ahol előtte nem,pl.áll,bajusz,mellbimbó.Újból visszamentem az endokrinológushoz.Ezúttal Cypromixet írt fel.Hallottam már erről a gyógyszerről korábban is,hogy az egyik legerősebb,csak fogamzásgátlásra nem szabad használni,és trombózist okozhat.Hát gondoltam teszek egy próbát,azért az ára is baromi kedvező a többihez képest.Azt kell hogy mondjam,eddig ez volt a legjobb gyógyszer amit szedtem,a szőrök nagyon szépen eltűntek,a bőröm is nagyon szép lett,sehol egy pattanás,kevésbé volt zsíros,a melleim 2 kosár méretet nőttek-igaz nagyon érzékenyek voltak-azt a 2-3 kg felesleget is leadtam könnyedén,gombám se volt tőle.Csupán 1 mellékhatása volt,a libidócsökkenés,de ez nem zavart annyira.Viszont mivel 1 évig lehet szedni sajnos,így visszamentem az orvoshoz idén márciusban,hogy letelt az 1 év,mit tegyünk.Ő azt mondta szerinte nyugodtan szedhetem hosszabb ideig is,akár évekig.Én mondtam neki hogy hallottam róla,hogy meghalt tőle 5 nő Franciaországban,illetve hogy ez egy tiltólistás gyógyszer.Ő csak nyugtatgatott hogy nem kell az ilyen rémhíreknek mindig hinni.Végül én kértem hogy Jangeet írjon fel újból,aztán meglátjuk mi lesz.

Na most ott tartok,hogy Jangeet szedem 3 hónapja.A szőrök megint erősebbek lettek :( De még egészen kezelhető a helyzet.Én szívem szerint újból Cypromixet szednék,amikor azt szedtem,azt éreztem,hogy végre tényleg én is NŐ vagyok,nem pedig egy szőrös majom.Viszont kicsit tartok is a gyógyszer mellékhatásaitól.Tudom,hogy mik az összetevői,tudom hogy mit okoz,és hogyan okozza,orvostudományi egyetemre járok,és képben vagyok ilyen dolgokkal.

Van valaki hasonló cipőben mint én?Esetleg szed valaki közületek Cypromixet régebb óta?Higgyek az orvosnak,hogy nem lehet belőle baj?

Azt mondta,hogy több páciense szedi már évek óta.

22/L

2016. jún. 9. 09:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Inzulint néztek? Ez egy terheléses vizsgálat. 0-60-120perces inzulint néznek egy elfogyasztott glükózkészítmény után. Hormonpanel ciklus adott napjain? (fogamzásgátló nélkül kell, előtte 3-4hónapig nem szedni)

Sajnos szeretik elintézni a fogamzásgátlóval! Elfedi... nálam nem akarnak nézni inzulint mert sovány vagyok... de ez nem zárja ki hogy gond lenne, kénytelen leszek magában csináltatni! A ciszták jelenléte nem befolyásolja a pcos-t ami nálad esélyes! IR okoz sok gondot. Diéta, gyógyszer (inzulinérzékenyítő) sport és lelki rész a tünetmentességhez vezet. Mensmentisbe lenne érdemes elmenned, ott tuti megkeresik az okát és segítenek! Csak jókat hallottam és én is oda fogok menni ősszel.

Én nem szedném amúgy, a tesóját a Diane 35-t szedtem, mert akkor még nem is volt ennyi hír körülötte, 3 évig. Soha többé! Jó volt, nagyjából segített, de évekig nagyon erős a vese és májkárosító hatása. Tönkrevágta a pajzsmirigyemet amúgy, alulműködő lettem tőle,életem végéig szedhetem a hormonpótlást. Próbálták rámsózni a Cyprot (ismerős eüben dolgozótól tudom hogy most próbálják kiszórni, sok van raktáron!) mert hogy tiniként pattanásos voltam és akkor biztos, ami biztos alapon ez legyen... Semelyik másikat nem akarta a doki, nem feltűnő... Nem engedtem, az én testem, én döntöm el hogy kiteszem-e ennek a veszélynek, nem véletlen van betiltva több országban. Ez egy erős hormongyógyszer nem is fogamzásgátló annak való akinél megállapították a hormongondokat és fél évre megpróbálják helyrehozni, hátha csak ennyi kell. Sajnos a baj vele hogy ha abbahagyod akkor vagy csak visszatér vagy sokkal rosszabb is lesz. Barátnőm járja ezt az utat, fogamzásgátlóval elfedték a pattanásokat, fájdalmakat, most hogy babát akart kiderült a PCOS, IR és endometriózis...

Egy Leider-mutációt nézess ha mégis visszatérnél rá amúgy!

2016. jún. 9. 11:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Én most szedem 4.hónapja szintén szőrök miatt , neked mikortól látszott a hatása? Illetve valóban 1 évig szabad szedni egyhuzamban a tàjékoztató szerint de visszalehet rá térni kis szünet után.
2016. jún. 9. 15:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Körülbelül 4-5 hónap után vettem észre hogy ritkult a szőröm.De a bőröm már az 1. hónap után szebb lett,és a mellem is látványosan nagyobb lett.
2016. jún. 19. 21:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves Első válaszoló!Megkerestem időközben az összes orvosi papírom,és nagyon elkerülte a figyelmem,még az orvos se mondta,de nincs inzulinrezisztenciám,mint kiderült ezt is megnézték.Szóval fogalmam sincs mi lehet az oka a szőrösödésnek :(

Sajnos anyagi okok miatt nem tudok most több tízezret kifizetni magánorvosra,pedig nagyon szívesen megtenném.Így marad az sztk-s rendelés.

Egyébként az étkezésemre odafigyelek,nem azt mondom hogy teljesen egészségesen étkezem,mert néha elcsábulok egy csokira,vagy sütire,de alapvetően egészségesen táplálkozom,nagyon szeretem a zöldségeket,gyümölcsöket,sportolok is,futni szoktam,nyáron sokat úszom,tornázok,biciklizek.Szeretek mozogni.

2016. jún. 21. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!