Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon vagy Betét? Melyiket...

Tampon vagy Betét? Melyiket preferálod jobban? Hogyan beszéljek anyummal?

Figyelt kérdés

Betétet használok, de szeretnék áttérni tamponra. Nagyon idegesít a betét, nem tudok természetes lenni, mert érzem, hogy ott van és kényelmetlen. Anyukám sokáig azt használt, de neki jobban görcsölt a hasa, most, hogy - legtöbbször - betétet használ, így nem nagyon szokott fájni a hasa. Én félek, hogy lesz valami bajom a tampontól, meg hogy tényleg nagyon fog görcsölni, mert sajnos nem vagyok hozzászokva. Sokszor olvastam a tamponos dobozokban lévő tájékoztatót, olvasgattam is a felhelyezésről. Anyukámnak még szólni szeretnék és megbeszélni vele a dolgokat. Azt szeretném megkérdezni még, hogy ti melyiket preferáljátok? Hogyan beszéljek anyummal? Előre is nagyon köszi a válaszokat!

14/L

2010. ápr. 10. 23:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
Én betétet használok. A tampon káros tud lenni... 16/l
2010. ápr. 10. 23:41
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
tampont használok, betét gusztustalan. És nem lesz semmi bajod a tampontól. 17/L
2010. ápr. 10. 23:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Én undorodom attól, hogy minden pisilésnél, amikor megvan látom a sok vért, ráadásul nagyon büdös is. Ami még hülye kérdés, de érdekel, hogy ha végzed a nagydolgod, és ugye erőlködsz, akkor a tampon nem csusszan ki?
2010. ápr. 10. 23:50
 4/14 anonim ***** válasza:
33%
Betétet használok én is.Nem szivesen nyúlkálnék fel magamnak,amikor megvan. 26/L
2010. ápr. 11. 00:19
 5/14 anonim ***** válasza:
13 éves korom óta megvan és most 22 vagyok tehát már 9 éve betétet használok és semmi bajom! Nem áztam még át kivéve este figyelj neked kell tudni ha kényelmetlen a betét akkor térj át tamponra, de szerintem elég nagy a nyafogás a betét körül miközben ha van egy jó bugyid amin nem csúszik el akkor nincs para! Nekem este van a legtöbb, ezért ilyenkor super plust használok bár olyan, mint egy pelenka mégis örülök neki, hogy nem ázok át! Neked kell döntened! Bár abban lenne kétségem, hogy ha betétet használsz akkor nem görcsölsz ez nem attól függ! Én mindig göcsölők, de pokolian!
2010. ápr. 11. 05:23
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Nyugodtan állj elé és mondd el, úgy, ahogy itt is leírtad, hogy szeretnéd kipróbálni.

Egészen fiatalon még betétet használtam, de mivel sportoltam is, nagyon hamar áttértem a tamponra. Számomra sokkal kényelmesebb, megszűnt az a kellemetlen "bepisilek" érzés, amikor hosszabb ülés után felálltam (sőt, ilyenkor gyakran át is áztam, mert elég erős a vérzésem és hirtelen nem tudott ennyit a betét felszívni, hanem elöl-hátul kifolyt), nincsenek az általad is említett szagok, stb. Az első napokon, ha hosszabb útra indulunk (pl. túrázás), ill. éjszakára kombinálom a tampont és a betétet, így biztosabb a védelem: ha a tampon átázik, ott a betét. Nekem is kicsusszan székelésnél, ez természetes, hiszen nyomsz. Ha végeztél, beteszel egy újat és kész. Pisilésnél bent maradhat, ha még nincs itt a csere ideje.

A görcsök nem a tampontól vagy a betéttől lesznek gyengébbek vagy erősebbek, bár kétségtelen, hogy van, akinek így vagy úgy némileg enyhülnek a fájdalmai. Nekem például csak betét mellett (előfordult néhányszor, hogy csak az volt itthon) a hüvelyembe is kisugárzik a görcs és az nagyon kellemetlen tud lenni, ha tampon van bent, szinte egyáltalán nem érzek a hüvelyemben fájdalmat. Érdekes...ez lehet anyukádnál is, csak épp fordítva :).

És ne félj a tampontól, ha betartod a minimális higiéniai szabályokat pl. kézmosás tamponcsere előtt is, földre esett tampont SOHA nem dugunk fel, hanem eldobjuk és tisztát bontunk ki, a kibontott tampont még egyetlen pillanatra sem tesszük le sehová, a dobozban leírt csereidőket (általában max. 8 óra) betartod, semmi bajod nem lehet!

40/N

2010. ápr. 11. 08:09
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
én is undorodok a betéttől. látszik a vér és a szaga. szerintem nyáron szoknyába érződik is. én 4 éve tampont használok. mármint most nem mert babóka.
2010. ápr. 11. 08:41
 8/14 anonim ***** válasza:

Én általában úgy használom, hogy tampon+betét. Ha a tampon átázik, nincs gond:) Pl órákon nem tudok kirohangálni, hogy megnézzem megtelt-e már a tampon...így tuti nincs gond:)

Éjszakára mindenféleképp maradj a betétnél! De nyugodtan próbálkozz a tamponnal! Először a minivel próbálkozz, utána mehet a normál is:) De ügyelj azokra a dolgokra, amiket az egyik válaszoló már leírt! Alapos kézmosás tampon felhelyezése előtt és után is!

2010. ápr. 11. 16:04
 9/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat! (: Köszi a segítséget, megfogadom a tanácsokat és beszélek anyummal. Legközelebb remélem, hogy már tampont fogok használni!
2010. ápr. 11. 16:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Beszéltem anyukámmal! Azt mondta, hogy nekem még nem lehet, mert szűz vagyok még, de sokáig győzködtem, Minit most már engedi. Mondtam neki, hogy a max. amit használni szeretnék, ennyi idős korban, az a normál. Estére betétet használnék, és nappalra is betennék a tampon alá egy tisztaságit! Köszi a tanácsokat, csajok! Puszi
2010. ápr. 13. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!