Tampon vagy Betét? Melyiket preferálod jobban? Hogyan beszéljek anyummal?
Betétet használok, de szeretnék áttérni tamponra. Nagyon idegesít a betét, nem tudok természetes lenni, mert érzem, hogy ott van és kényelmetlen. Anyukám sokáig azt használt, de neki jobban görcsölt a hasa, most, hogy - legtöbbször - betétet használ, így nem nagyon szokott fájni a hasa. Én félek, hogy lesz valami bajom a tampontól, meg hogy tényleg nagyon fog görcsölni, mert sajnos nem vagyok hozzászokva. Sokszor olvastam a tamponos dobozokban lévő tájékoztatót, olvasgattam is a felhelyezésről. Anyukámnak még szólni szeretnék és megbeszélni vele a dolgokat. Azt szeretném megkérdezni még, hogy ti melyiket preferáljátok? Hogyan beszéljek anyummal? Előre is nagyon köszi a válaszokat!
14/L
Nyugodtan állj elé és mondd el, úgy, ahogy itt is leírtad, hogy szeretnéd kipróbálni.
Egészen fiatalon még betétet használtam, de mivel sportoltam is, nagyon hamar áttértem a tamponra. Számomra sokkal kényelmesebb, megszűnt az a kellemetlen "bepisilek" érzés, amikor hosszabb ülés után felálltam (sőt, ilyenkor gyakran át is áztam, mert elég erős a vérzésem és hirtelen nem tudott ennyit a betét felszívni, hanem elöl-hátul kifolyt), nincsenek az általad is említett szagok, stb. Az első napokon, ha hosszabb útra indulunk (pl. túrázás), ill. éjszakára kombinálom a tampont és a betétet, így biztosabb a védelem: ha a tampon átázik, ott a betét. Nekem is kicsusszan székelésnél, ez természetes, hiszen nyomsz. Ha végeztél, beteszel egy újat és kész. Pisilésnél bent maradhat, ha még nincs itt a csere ideje.
A görcsök nem a tampontól vagy a betéttől lesznek gyengébbek vagy erősebbek, bár kétségtelen, hogy van, akinek így vagy úgy némileg enyhülnek a fájdalmai. Nekem például csak betét mellett (előfordult néhányszor, hogy csak az volt itthon) a hüvelyembe is kisugárzik a görcs és az nagyon kellemetlen tud lenni, ha tampon van bent, szinte egyáltalán nem érzek a hüvelyemben fájdalmat. Érdekes...ez lehet anyukádnál is, csak épp fordítva :).
És ne félj a tampontól, ha betartod a minimális higiéniai szabályokat pl. kézmosás tamponcsere előtt is, földre esett tampont SOHA nem dugunk fel, hanem eldobjuk és tisztát bontunk ki, a kibontott tampont még egyetlen pillanatra sem tesszük le sehová, a dobozban leírt csereidőket (általában max. 8 óra) betartod, semmi bajod nem lehet!
40/N
Én általában úgy használom, hogy tampon+betét. Ha a tampon átázik, nincs gond:) Pl órákon nem tudok kirohangálni, hogy megnézzem megtelt-e már a tampon...így tuti nincs gond:)
Éjszakára mindenféleképp maradj a betétnél! De nyugodtan próbálkozz a tamponnal! Először a minivel próbálkozz, utána mehet a normál is:) De ügyelj azokra a dolgokra, amiket az egyik válaszoló már leírt! Alapos kézmosás tampon felhelyezése előtt és után is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!