Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mire számithatok ha ez van az...

Mire számithatok ha ez van az eredményemen?

Figyelt kérdés

Nőgyógyászhoz kell elmenni emiatt,de kiváncsi vagyok mire számitsak.Bal oldali ovarium mérsékelten megnyagyobbodott...uterus nagyobb,inhomogén halmozású...

ezek mire utalhatnak?

2016. máj. 6. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Az egyik kiváltó oka LEHET, az ún. polycystás ovárium szindróma. Rengeteg nőnél jelentkezik. Ebben az esetben nincs tüszőérésed, ezek az éretlen tüszők ott maradnak a petefészekben, megnagyobbodást okozva. Alapvetően ez egy endokrin betegség. Csak hüvelyi ultrahanggal észleL

Egy dolgot nem írok le nem riogatlak feleslegesen

Vagy PCO de akkor sem kell megijedni nem olyan nagy dolog mint ahogyan felfujjàk!!!:)

2016. máj. 6. 13:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a megnagyobbodásnál ciszta nem volt csak sok visszamaradt tüsző. Mozgás és diéta után eltűntek, minden nőnél előfordul.

Mivel nem írtad le, hogy milyen leletből származik a szó, feltételezem, hogy vagy hasi, vagy hüvelyi ultrahangról van szó, de ebben az inhomogén az esetben annyit jelent, hogy a méh fala, izomrétege nem egészen egynemű. Akkor mondják ezt, mikor miómásan elváltozik, de általában kétszer is megnézik ilyenkor, szóval kivizsgálnak és a lényeg hogy kezeljenek! Mert anélkül van baj, orvosi kezekben már nincs!

2016. máj. 6. 14:20
 3/3 A kérdező kommentje:
5 hónapja szültem,CT eredményen volt ez amit irtam.Még nem jött meg szülés óta , sajna a tulsulyom se mozdul...
2016. máj. 6. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!