Kimelyiket birja.En pl. amikor a tampont feltettem szörnyü fajdalmaim voltak,amugy is minden menzesz nagy fajdalmakkal jar a tampon pedig fokozta :(.
A betettel semmi bajom.Neked ki kell probalni melyik a jobb.
Kinek mi válik be.
Én évek óta tampont használok, SZÁMOMRA megváltás a betéthez képest.
Előnye:
-kicsi
-strandra is lehet vele menni
-nem lehet érezni
-bárhogy lehet öltözködni, nem fog átlátszani
-sportolni sokkal kényelmesebb vele
Hátránya:
-ha piszkos kézzel nyúl fel az ember, komoly fertőzéseket lehet összeszedni
-nem lehet akkor cserélni, amikor akarjuk (túl korán fáj kihúzni, túl későn meg átengedi a vért)
-TSS
-ha nem megfelelő helyre tolja fel valaki, az eléggé fájdalmas lehet
Betét előnyei:
-fájdalommentes
-nem kell benyúlkálni sehova
-bármikor lehet cserélni
Hátrányai:
-érzed, hogy ott van, mintha egy pelenkarész lenne a bugyidban
-nekem néha zörgött, mint egy zacskó
-mellécsorgás, ha nem jól ragasztjuk be
Mindenkinek más jobb, ahány ház, annyi szokás :)
Én tampont használok, sokkal jobban bevált, mint a betét. Nekem nem volt szimpi, hogy a vér kijött belőlem, levegőt ért, stb. Higiénikusabbnak tartom, bár mindig alapos kézmosás előzi meg és követi a cserét.
Mindenkinek más jó, alkalomtól is függhet, sporthoz abszolút nem bírom a betétet pl.
En mar 3 éve tampont használok ( 10 evesen jott meg , 13 vagyok)
Nekem kényelmesebb !
Csak éjszakára teszek be betétet mert tudom hogy tovább aludnek 8 oranal amit tamponnal nem lehet
Egyértelműen tampon. A betéttel akkora horrorokat éltem át tesiórákon...
Mellesleg pont az, hogy betét az ami nem túl egészséges és higénikus. A baktériumok a levegővel érintkezve szaporodnak el a betéteden, ami ugye a tamlonnál nincs meg. Szerintem nagyon undorító ülni a poshadó véreden, ami látványnak is elég rossz. Ráadásul macerás is cserélni meg kukázni vele, a tampont meg a wc-n is le lehet húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!