Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meltik jobb a tampon vagy a...

Meltik jobb a tampon vagy a betet?

Figyelt kérdés

#betét #bampon
2016. ápr. 23. 09:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a betét sokkal egészségesebb megoldás. A tampon esztétikai szempontból lett kitalálva, de én sosem tartottam természetes dolognak. Ha utcára megyek és olyan ruhát hordok ami passzosabb (márpedig manapság szinte mindegyik kiadja az idomokat) nem takar fenékig a felső stb. akkor én is használok tampont, de alig várom, hogy haza érjek és kivegyem. Engem zavar az, hogy ott belül megszívja magát, és akár órákig ott van a rossz vér a hüvelyemben. Sokan azzal is alszanak, azt egyáltalán nem tartom egészségesnek. Szóval szerintem lehet használni, de ne egész nap csak azt.
2016. ápr. 23. 09:37
 2/12 anonim ***** válasza:

Kimelyiket birja.En pl. amikor a tampont feltettem szörnyü fajdalmaim voltak,amugy is minden menzesz nagy fajdalmakkal jar a tampon pedig fokozta :(.

A betettel semmi bajom.Neked ki kell probalni melyik a jobb.

2016. ápr. 23. 09:40
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Határozottan a betét. Első és második is leírta... nem egészséges, kényelmetlen.
2016. ápr. 23. 09:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi válik be.

Én évek óta tampont használok, SZÁMOMRA megváltás a betéthez képest.

Előnye:

-kicsi

-strandra is lehet vele menni

-nem lehet érezni

-bárhogy lehet öltözködni, nem fog átlátszani

-sportolni sokkal kényelmesebb vele

Hátránya:

-ha piszkos kézzel nyúl fel az ember, komoly fertőzéseket lehet összeszedni

-nem lehet akkor cserélni, amikor akarjuk (túl korán fáj kihúzni, túl későn meg átengedi a vért)

-TSS

-ha nem megfelelő helyre tolja fel valaki, az eléggé fájdalmas lehet

Betét előnyei:

-fájdalommentes

-nem kell benyúlkálni sehova

-bármikor lehet cserélni

Hátrányai:

-érzed, hogy ott van, mintha egy pelenkarész lenne a bugyidban

-nekem néha zörgött, mint egy zacskó

-mellécsorgás, ha nem jól ragasztjuk be

Mindenkinek más jobb, ahány ház, annyi szokás :)

2016. ápr. 23. 10:03
 5/12 anonim ***** válasza:
61%
4# Kizárt, hogy a mai , jó minőségű betétek zörögjenek. Nem "Tacskó" gazdaságost kell venni, ami tényleg olyan, mint a pelenka. De ami a legfontosabb: A jó minőségű bugyi anyagában és szabásában. Ha a bugyi jól illeszkedik a testedhez, az a rész ahova a betétet ragasztod se nem túl széles, se nem túl keskeny, akkor lehet nagyon is kényelmesen viselni a betétet. Persze ezek azok az alsóneműk, amiktől kettő helyett négy fenékdomborulatod lesz, de ilyenkor nem kell cicanadrágot hordani :-)
2016. ápr. 23. 10:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Én tampont használok, sokkal jobban bevált, mint a betét. Nekem nem volt szimpi, hogy a vér kijött belőlem, levegőt ért, stb. Higiénikusabbnak tartom, bár mindig alapos kézmosás előzi meg és követi a cserét.

Mindenkinek más jó, alkalomtól is függhet, sporthoz abszolút nem bírom a betétet pl.

2016. ápr. 23. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Én tampont használok és nagyon sajnálom, hogy nem előtte kezdtem el. A betéttel többször átáztam, mellé folyt. Éreztem, ahogy jön ki a vér és mikor felálltam csordult ki a vér belőle. A tesi órák szörnyűek voltak, féltem, hogy átázok, elcsúszik és nagyon kényelmetlen mozogni vele. A csere meg a másik, nagyon nehéz volt a betétet kivinni a WC-be, a zsebben egyből látszott, sok helyet foglal. Farmeron keresztül kidomborodott a betét vonala. Ettől függetlenül, ha nincs más használok, meg azért el lehet néha viselni. A viszonylag drága Always zörgött nekem, mint a nejlon zacskó. A tamponnal minden egyszerűbb, de a higiéniára sokkal jobban kell ügyelni. Kézmosás előtte-utána. Megfelelő méretet kell abból is használni, nem tudom, hogy tud valaki végig supert viselni. Strandra még nem kellett eddig tampon, de legalább a nyaralást nem ronthatja el semmi!
2016. ápr. 23. 13:38
 8/12 anonim ***** válasza:

En mar 3 éve tampont használok ( 10 evesen jott meg , 13 vagyok)

Nekem kényelmesebb !

Csak éjszakára teszek be betétet mert tudom hogy tovább aludnek 8 oranal amit tamponnal nem lehet

2016. ápr. 23. 17:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy kezdőnek biztosan jobb a betét, de egyébként nekem a tampon jobb. A betétet egyszerűen nem lehet nem érezni, még akkor is ott van az a kicsit zavaró érzés, ha egyébként nem fáj a hasam, és szinte elfelejteném hogy megvan. Tamponnal sokkal kényelmesebb mozogni, semmilyen ruhából nem fog kilátszódni, és szerintem vékony tisztaságival együtt lehetetlen átázni (normál vérzésnél).
2016. ápr. 23. 19:20
 10/12 anonim válasza:

Egyértelműen tampon. A betéttel akkora horrorokat éltem át tesiórákon...

Mellesleg pont az, hogy betét az ami nem túl egészséges és higénikus. A baktériumok a levegővel érintkezve szaporodnak el a betéteden, ami ugye a tamlonnál nincs meg. Szerintem nagyon undorító ülni a poshadó véreden, ami látványnak is elég rossz. Ráadásul macerás is cserélni meg kukázni vele, a tampont meg a wc-n is le lehet húzni.

2016. ápr. 23. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!