Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A barátnőm most nyáron lesz...

A barátnőm most nyáron lesz 15, és már antibébi tablettát szed. Lehet valami baja?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 04:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
25%

Mekkora baromság!

14 és fél éves korom óta szedem. Engem anyukám vitt el a dokijához, máig hozzá járok.

És nem kockáztatta a praxisát!

Mielőtt felírta kivizsgált, vért vetetett, stb. Csak épp kellett anyum beleegyezése.

Ha senkinek nem lehetene gyereke, aki antibébit szed már rég kihaltunk volna, de legalábbis közel lennénk hozzá.

Inkább becsülendő, hogy ha már nem bír a vérével, legalább védekezik és nem akkor kap észbe, amikor már a gólya járt nála.

Ne nézzük már hülyének az orvosokat!

26/L

2010. ápr. 7. 12:42
 12/37 anonim ***** válasza:
0%

14 éves korod óta szeded uszkve 12 éve. Tartottál valaha szünetet? Elmondta az orvod,hogy kéne? Váltottál már készítményt? Anti bébi nélkül van normális ciklusod? Vagyis volt az elmúlt legalább 3 évben?

Igen akkor gratula lehet gyereket. De ilyen hosszú időn át elnyomni a normális működését a hormonrendszernek nem egészséges ...

gondolkodj el ezen mielőtt védelmedbe veszel olyan embert aki igenis felelőtlen volt,még ha nem is játszik a praxisával,mert nem kap feljelentést...

Büszke lehetsz magadra felelősséggel választod azt,hogy amikor 2 év múlva komoly kapcsolatod lesz és gyereket akarsz derül ki,hogy nem lehet,mert rendszerezetlen a ciklusod, nem működnek megfelelően a petefészkeid vagy épp peteérésed nincs mert eddig is minek volt..

2010. ápr. 7. 12:55
 13/37 anonim ***** válasza:

Igen, tartottam szünetet.

Igen, szólt az orvosom, hogy néha nem árt szünetelni.

Igen, rendszeres volt a ciklusom a szünet alatt.

Nem, nem váltottam gyógyszert, mert ez tévhit.

14 év felett szülő engedéllyel jogszerűen ír fel fogamzásgátlót.

Amúgy a "felelőtlen" orvosom az ország egyik legnevesebb nőgyógyásza, bár nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene.

Férjnél vagyok, lassan gyerekproject.

Elég szűklátókörű vagy nagyon csalódott.

A nők elég magas százaléka használ fogamzásgátlót és (szerencsére!) kis százalékuknak nem lehet a későbbiekben gyereke emiatt.

Nem meggyőzni szerettem volna senki csak a saját véleményemet, tapasztalatomat íram le.

Kérlek kímélj meg a válaszodtól, legalábbis ha az a meggyőzésemre irányúl.

Köszönöm.

2010. ápr. 7. 13:06
 14/37 A kérdező kommentje:
de ez szervezettől is függhet nem?
2010. ápr. 7. 13:10
 15/37 anonim ***** válasza:

Persze, mint minden, ez is alkat/szervezet függő is.

Ha rendesen kivizsgálták mielőtt felírták neki a gyógyszert és évente (ahogy már írták is) legalább egyszer vérvételre is elmegy, nagy baj nem valószínű.

Természetesen mindenhol lehetnek kivételek, de azért nem ez az átlagos.

A mai gyógszerek már elég alacsony hormontartlmúak.

Például, amit én is szedek (Mercilon), annó kifejezetten tiniknek lett kifejlesztve az alacsony hormontartalma miatt. Ezért is kaptam én is ezt 14 évesen.

Váltani nem kellett, mert orvosilag semmi sem indokolta.

2010. ápr. 7. 13:17
 16/37 anonim ***** válasza:
0%

Férjnél vagyok, lassan gyerekproject.

Nem kritika? De 26 évesen nem késő picit?

Nem akarlak semmiről meggyőzni,de tény,hogy hiába az alacsony hormon tartalom és hiába neked nem okozott kárt vagy még nem tudsz róla.. attól még nem ajánlanám 14 évesnek sem a szexet sem a hormonális védekezést. Felelőtlenségnek tartom mindkettőt.

2010. ápr. 7. 14:13
 17/37 anonim ***** válasza:

26 évesen miért lenne késő?

El vagy tévedve!

Nem 1950-et írunk, hogy 18-19 évesen gyereket vállaljon az ember. Főleg nem a mai világban. Vagy ez nem felelőtlenség? Érdekes nézeteid vannak.

Bár semmi közöd hozzá, azért megosztom Veled.

Tudod van annyi eszünk a férjemmel, hogy amig az anyagi feltételek nem adottak, addig nem vállalunk babát.

Mert egy gyereket "megcsinálni" a legegyszerűbb.

Megfelelő körülményeket biztosítani már egy fokkal nehezebb.

Neked pedig vagy nincs gyereked, vagy pedig az idősebb korosztályhoz tartozol. Mindkettő magyarázná a szüklátókörűségedet. Bocs, de ez a véleményem.

2010. ápr. 7. 14:20
 18/37 anonim ***** válasza:

34/N két fiú gyerekkel

De semmi közöd hozzá...

2010. ápr. 7. 14:26
 19/37 anonim ***** válasza:

Gratulálok a fiaidhoz.

Azért az érdekelne mennyi idősek... :)

Lehetnek pl. 4 és 2 évesek és akkor Te is 26 után szültél... :D

Bocs, ez már tényleg csak kötöszködés volt.

Viccet félretéve, nem érzem azt, hogy 26 évesen elkéstem volna bármivel is. 36 évesen lehet, de az még odébb van.

2010. ápr. 7. 14:43
 20/37 anonim ***** válasza:

Azért gondolj bele 26 vagy még nincs gyereked, biztosra akartok menni ami az anyagiakat illeti. Csak nehogy 36 évesen ébredj rá még csak egy gondolatod van a gyerekről és semmi.. Csak erre gondoltam...

Igen én is 26 felett szültem és makkor mikor én szültem én voltam aki eltartotta a családot, férjem egyetemista volt de ez már más téma....

2010. ápr. 7. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!