Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ciklus közben abbahagyhatom a...

Ciklus közben abbahagyhatom a fogamzásgátló szedését nyomós ok miatt?

Figyelt kérdés

Arra jöttem rá,hogy fogamzásgátló szedése mellett elviselhetetlen hüvelygombával szenvedek már vagy fél éve, kétszer voltam már dokinál mindkétszer gombát állapitott meg és ugyanazt a kúpot írta fel.

Nos már annyira tehetetlen vagyok hogy abba hagynám a gyógyszert, mert ez elviselhetetlen...

Ahogy abbahagytam ,mert ugye jött a 7 napos szünet, kitisztultam és elmult, viszont ahogy elkezdtem szedni ujbol a gyógyszert a 3. napon ujbol elöjött a gomba.

Párommal a 7 szünet napon voltunk együtt 2x úgy, már az 5 tabinál tartok, mikor hagyhatom abba biztonságosan, vagy inkább birjam ki még ezt a hónapot igy?

2016. ápr. 13. 20:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Én is maszekhoz járok, és soha ilyet nem említett, hogy évente szünetet kell tartani.
2016. ápr. 14. 16:30
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

"Maga orvoshoz járok , idős asszony 56 éves lassan szóval nem is kezdő :) "

Na, pont itt a gond. Hogy 56 éves és nem halad a korral.

A régi fog. gátlókra volt ez igaz, mivel annyira magas volt a hormontartalmuk, hogy bizony, bizonyos időközönként szünetet kellett tartani, mert annyira leterhelte a szervezetet, azoknál abbahagyásnál is vagy 3 hónapot kellett várni, mire egyáltalán kiürült a szervezetből.

Ma meg már a modern fog. gátló korában, annyira minimális hormontartalommal rendelkeznek, hogy elég egyetlen nap és már ki is ürült. Éppen ezért nem szükséges szünetet tartani, pláne nem évente! Az sokkal ártalmasabb lenne, mert jól összekavarná az ember szervezetét!

2016. ápr. 14. 17:52
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Magas hormontartalmut kell szednem

Gondolom itt van a kutya elásva az ügyben :)

2016. ápr. 14. 18:43
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

"Magas hormontartalmut kell szednem "

Ma már nincsenek olyan magas hormontartalmú fog. gátlók, mint régen. Nem mondom, hogy nincs olyan, aminek a maiak között is nagyobb hormontartalma van, mint a másiknál, de ma már nincs olyan, ami miatt indokolt lenne, pláne évente több hónap szünetet tartani!!!

2016. ápr. 14. 18:47
 15/16 A kérdező kommentje:

Nos, szinte 100% ban megvagyok győződve róla,hogy ez a tabletta miatt van, minden jel arra mutat. Előtte sosem szenvedtem ebben.

És érdekes ,hogy a 7 napos szünet alatt elmulik vagy enyhülnek a tünetek, és ahogy elkezdem szedni a tabit akkor ujbol beindul és akkor tépem a hajam ...

Szerintem, kibirom ezt a 2 hetet még és aztán nem szedem.

Lehet,hogy majd később újból probálkozok másikkal, de most jó lenne egy kis pihenő fél évnyi borzalom után.

Köszönöm a válaszokat !!!

2016. ápr. 15. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Orvos mit mond?:)

Utolso elotti te aztan naagyon okos vagy! Ennel tobb szot nem pazarlok tudatlanokra. Ciao!

2016. ápr. 15. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!