Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Túl későre időzített fogamzásg...

Túl későre időzített fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Életemben először szedek fogamzásgátlót. Ma jött meg és ma este 10-kor vettem be az első szemet (ekkor volt rá lehetőségem). Sok kérdésem lenne (a nőgyógyászom nem segítőkész, megszeppenve kérdezgettem, de nem válaszolt, csak egyszavakban.) 1. Ha ilyen későn vettem be, de lehetségesen a jövőben ez túl esti időpontnak bizonyul, akkor esetleg ha holnap 9-kor és azután 8kor veszem be, az nagyon nagy baj lenne? Csak gondoltam fokozatosan kicsit hamarabbra rakni. 2. Sokan írják, hogy ha a menstruációm első napján veszem be, egész hónapban vérezni fogok... nagyon félek, hogy nagy károkat okoz bennem (enyhe hipochondria) és hogy ez a menstruációm itt megáll és a maradék leválni akaró méhfal nem jön már ki. Minden rendben lesz ha az első nap vettem be? Nem fog a méhem hirtelen megállni abban amit csinál és esetleg nem lesz bajom attól, hogy belezavar a tabletta ebbe a mestruációba? 20 éves vagyok, elég érett a szexhez, de még sohasem volt ilyenben részem és szeretném, ha a tapasztaltabbak segítenének picit. Elolvastam a tájékoztatót, aszerint cselekedtem, csak kicsit aggódom, hogy túlságosan megerőszakolom a testem ezzel. (Viszont tudom, hogy ez a legmegfelelőbb egy hosszútávú, tartós kapcsolatban, ahol még korai a gyerek.) Köszönöm a válaszokat! :)

2016. márc. 31. 22:52
 1/1 anonim ***** válasza:

1. Beveheted korábban, 2-3óra nem számít.

2. Beveheted első nap, lehet lesz vérezgetés, lehet nem, mellékhatás, szóval mindenre másként hat, ha lesz az normális az első 3 hónapban, sajnos kivédeni nem nagyon lehet. Nem fog belezavarni, mert kialakítja a mesterséges ciklust, kárt nem okoz, ami ki akar jönni az ki fog. Le fogja csökkenti a vérzés mennyiségét.

2016. ápr. 1. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!