Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció+fogamzásgátló...

Menstruáció+fogamzásgátló összefüggés? (LENT)

Figyelt kérdés

Sziasztok!! Még sosem szedtem fogamzásgátlót, most fogom elkezdeni. Kérdésem lenne, hogy csak 3 napig tartott a menstruációm, akkor is a 5. napon kezdjem el a gyógyszert?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. márc. 21. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha most fogod elkezdeni,akkor a menstruációd első napján kellett volna elkezdeni szedni.
2016. márc. 21. 18:00
 2/9 anonim ***** válasza:

A menzesz első napján kell elkezdeni. Ha később kezded akkor ajánlott abban a hónapban védekezni.

Én pont menzesz idején mentem nőgyógyászhoz (hamarabb jött meg pár nappal), ő azt tanácsolta, hogy azt a hónapot el se kezdjem inkább. Majd a köviben és egy hét után védett leszek.

2016. márc. 21. 20:43
 3/9 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász utasítása volt, hogy az 5. napon kell elkezdeni. A kérdésemre tudok segíteni válasszal? Vagy hívjam fel a dokimat és tőle kérdezzem? Mert nem tudom, hogy így jó lenne-e elkezdeni. Hogy szinte csak 3 napig vot meg (pénteken jött meg), de vasárnap is inkább már ilyen barnázás volt.
2016. márc. 21. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Olvasd végig a betegtájékoztatót. Ott is azt írják le,hogy a menzesz első napján kell bevenni. Nem értettél félre valamit?
2016. márc. 21. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a tabi neve?

Még nem hallottam olyanról amit a menstruáció 5. napján kell elkezdeni.

Szerintem is félreértés történhetett.

2016. márc. 21. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:
A ciklus 1-5. napján lehet elkezdeni (minden tájékoztató leírja), csak ha nem 1. napon kezdi el az ember, akkor egy hét kiegészítő védekezés kell. Nem a menzesz számít, hanem a ciklus. Elkezdheted most is, de ha a ciklusod is olyan rövidke, mint a vérzésed, én az első hónapban inkább használnék kiegészítő védekezést.
2016. márc. 22. 09:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Higyjétek el, nem értettem félre semmit, 5. napot mondott :).

A gyógyszer neve Symicia.

Igen, kiegészítő védekezés: meddig? Napok/hetek?

2016. márc. 22. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Leírtam, olvasd el...
2016. márc. 22. 17:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, láttam utólag!:)
2016. márc. 22. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!