Van összefüggés a fogamzásgátló és a meddőség között?
Nincs.
Hacsak nem olyan téren, hogy valami nem várt ok miatt az adott védekezés meddőséget vált ki.
A régi fogamzásgátló tablettáknál hosszú távon még nagy volt erre az esély.
Van.
A fogamzásgátlók nagyon "megkavarják" a szervezet működését.
Sokan (köztünk én is) tapasztalhatják, hogy sok évi (nem 1-2, hanem pl. 5-10-15 év) szedés utána, amikor abbahagyták, mindenféle nőgyógyászati problémáik lettek, pl. ciszták, miomák.
Szedése alatt pedig sokkal gyakoribbak a gombás fertőzések, ami szintén nem tesz jót. Emellett sokaknál a libidót is jelentős mértékben csökkenti.
Nem tudom. A lányom nem szedett fogamzásgátlót, s elég hamar besikeredett a gyerek. A születése után elkezdett fogamzásgátlót szedni. Eltelt pár év, szerettek volna másik gyereket, de nem jött össze. 2 évig járt a meddőségire, míg végre sikerült sok-sok beavatkozás után.
Nem tudom, van-e ehhez köze a fogamzásgátlónak, de ennyi a történet.
Én is úgy tudtam, hogy lehetséges
(ha nagyon hosszú ideig szedi vlki)
szia!
2,5 évig szedtem. Előtte mindig volt peteérésem, éreztem, voltak tünetei. Abbahagyása óta hiába várjuk a babát, már 1 éve....semmi nem utal arra, hogy lenne peteérésem, a hőmet is elkezdtem mérni,m de állandóan 36.2, 36.4 volt, elment tőle a kedvem is....orvosi felügyelet alatt vagyok amúgy, járok a nődokihoz miatta, de elég elkeserítő, hogy megjön minden hónapban :((( És ez tuti a tabvletta miatt van, előtte nem volt semmi bajom!
köszönöm a válaszokat
akkor egyértelmű számomra a teljes elhatárolódás a tabitól :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!