Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van összefüggés a fogamzásgátl...

Van összefüggés a fogamzásgátló és a meddőség között?

Figyelt kérdés

2014. nov. 12. 14:51
 1/9 csabika1971 ***** válasza:

Nincs.

Hacsak nem olyan téren, hogy valami nem várt ok miatt az adott védekezés meddőséget vált ki.

A régi fogamzásgátló tablettáknál hosszú távon még nagy volt erre az esély.

2014. nov. 12. 14:57
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

Van.

A fogamzásgátlók nagyon "megkavarják" a szervezet működését.

Sokan (köztünk én is) tapasztalhatják, hogy sok évi (nem 1-2, hanem pl. 5-10-15 év) szedés utána, amikor abbahagyták, mindenféle nőgyógyászati problémáik lettek, pl. ciszták, miomák.

Szedése alatt pedig sokkal gyakoribbak a gombás fertőzések, ami szintén nem tesz jót. Emellett sokaknál a libidót is jelentős mértékben csökkenti.

2014. nov. 12. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom. A lányom nem szedett fogamzásgátlót, s elég hamar besikeredett a gyerek. A születése után elkezdett fogamzásgátlót szedni. Eltelt pár év, szerettek volna másik gyereket, de nem jött össze. 2 évig járt a meddőségire, míg végre sikerült sok-sok beavatkozás után.

Nem tudom, van-e ehhez köze a fogamzásgátlónak, de ennyi a történet.

2014. nov. 12. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehetséges.
2014. nov. 12. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudtam, hogy lehetséges

(ha nagyon hosszú ideig szedi vlki)

2014. nov. 12. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehetséges.
2014. nov. 12. 15:32
 7/9 anonim ***** válasza:

szia!

2,5 évig szedtem. Előtte mindig volt peteérésem, éreztem, voltak tünetei. Abbahagyása óta hiába várjuk a babát, már 1 éve....semmi nem utal arra, hogy lenne peteérésem, a hőmet is elkezdtem mérni,m de állandóan 36.2, 36.4 volt, elment tőle a kedvem is....orvosi felügyelet alatt vagyok amúgy, járok a nődokihoz miatta, de elég elkeserítő, hogy megjön minden hónapban :((( És ez tuti a tabvletta miatt van, előtte nem volt semmi bajom!

2014. nov. 12. 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
lehet bizony!
2014. nov. 12. 19:56
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

akkor egyértelmű számomra a teljes elhatárolódás a tabitól :S

2014. nov. 12. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!