Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Min kéne változtatnom ahhoz,...

Min kéne változtatnom ahhoz, hogy szép legyen a bőröm?

Figyelt kérdés
Már teljesen tanácstalan vagyok és elkeseredett. 18 éves vagyok és nagyon csúnya az arcbőröm. Ha pattanásaim lesznek azok akkorák mint egy hegy és nem lehet őket kinyomni. Legtöbbször elvakarom őket,amit nem kellene,de máshogy nem tűnnek el. Viszont totál sebes lesz utána a bőröm,ami nehezen gyógyul. Voltam bőrgyógyásznál aki rögtön antibiotikumot írt. Utána javult a helyzet,de a probléma később újra jelentkezett. És a bőrgyógyász hiába kísérletezik rajtam.Semmi nem segített. Nem eszem olyan sok sós,zsíros kaját. Nagyon vékony vagyok (46kg 165cm)Nem értem miért lesznek hegy nagyságú pattanásaim. Szedek fogamzásgátlót,de alacsony hormontartalmú és már a szedése előtt is volt ilyen problémám. Persze könnyű azt mondani,hogy hagyjam békén az arcom,de akkor mit csináljak? Annyi kenőcsöt,krémet használtam már..semmi sem vált be. Mit lehet tenni?

2016. márc. 7. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:

nekem az acnesol bevált.

fültisztító pamaccsal kentem fel, hogy ne legyen sárga a kezem.

minden este használd.

lehet hogy felnőttként még a terhesség alatt is használnod kell, de utána van esélyed rá hogy elmúljon.

én 26 voltam mikor elmúlt.

2016. márc. 7. 20:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a válaszod. Körülbelül 1 hónapja használom az aknesolt. A kisebb pattanásokat szépen leszárítja,de a többivel nem tud mit kezdeni. :(
2016. márc. 7. 20:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó kozmetikust kellene felkeresned. Kozányi Kata
2016. márc. 8. 05:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Hol jönnek elő?

Én 7 évig szenvedtem vele, csak az államon. Vérvételen néztek TSH-t? Nőgyógyász kért hormont valaha? Hüvelyi UH?

2016. márc. 8. 12:01
 5/5 anonim válasza:

Szia:) Nogyogyasszal irass fel egy hormonvizsgalaton a menstruacio 3.napjan kell elmenni,de o is szepen el fogja mondani. :) Altalaban a magas androgen hormonok okozzak a problemat,pl nalam is ez volt( en a Diane 35-t szedtem ra 3 evig,csodas volt a borom,de hajam alig van azota,ugyan hosszu,de ritka. Vagy ultrahangot is javaslok pcos gyanu miatt,vagy akar inzulinrezisztencia is lehet.

Megkerdezhetem,hogy milyen fajta fogamzasgatlot szedsz? Mert pl: nekem a valtasnal pont az uj fajta gyogyszeremtol jott ki egy csomo a hatamon.

Szerintem visszaallok majd a regire,a Diane-re,amit neked is javaslok.De beszeld meg a nodokiddal elotte,hogy szerinte is jo otlet-e,de utana fokozatosan persze atalhatsz egy alacsonyabb hormontartalmura,mert tenyleg rendesen felboritjak a hormonhaztartast abbahagyast kovetoen ezek a gyogyszerek...

Vagy a homeopatias gyogynovenyek es szakember sem rossz otlet szerintem,kornyezetemben mar eleg sok embernek segitett kulonbozo betegsegekben.

Meg egy tipp:ami nekem rengeteget segitett az a szalicilsav volt,patikaban lehet kapni (2%-os).

Majd ird meg a fejlemenyeket :)

2016. márc. 8. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!