Lehet olyan, hogy valakinek hüvelygyulladása van és nem veszi észre, mert nincs semmi tünete?

Lehet.
Ilyenkor általában egy nagyon kis fertőzés van, ami okoz egy kisebb gyulladást.
Én minden évben járok rákszűrésre, amióta nemi életet élek és volt nálam is olyan, hogy semmi tünetet nem tapasztaltam, nem éreztem fájdalmat, nem viszketett, nem égett odalent, a folyásom sem volt másabb, mint szokott, mégis a rákszűrésnél kiderült, hogy candida gombás fertőzésem van, csak olyan minimális számban, hogy nem okozott tüneteket.
Igazából ha évente jársz nőgyógyászhoz, illetve ha bármi másabbat tapasztalsz, vagy gondot észlelsz és elmész orvoshoz és nem magadat kezeled otthon, akkor sok minden megelőzhető.
Illetve nyilván ha nagyon minimális fertőzésről van szó, akkor a hüvely jótékony hüvelybaktériumai segítségével a szervezet maga is legyőzhet egy ilyen fertőzést, viszont egy komolyabbat már nem, akkor mindenképpen kezelés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!