Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elkezdhetem a tampon használatát?

Elkezdhetem a tampon használatát?

Figyelt kérdés

Hány éves kortól ajánlott a használata? Hogyan praktikus felhelyezni, ill. kivenni? Tényleg fáj?- legalább is előszőr? -ha igen, akkor mikor felteszem vagy mikor kiszedem? ..

Talasztalatott, tanácsott mindent amit tudnia kellene egy tininek aki előszőr szeretné megpróbálni! Ti hogy szoktátok csinálni?

16/l

2016. febr. 11. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Én először 13 vagy 14éves koromban kezdtem el használni. De nem is bántam meg. Rüheltem a betétet, átáztam vele főleg éjszaka és kényelmetlennek éreztem. Egyáltalán nem fáj ha megfelelő méretet használsz. Kezd mini mérettel. Illetve mivel nekem az ob nem vált be, ezért azt tanácsolom ha azzal nem megy akkor sem aggódj. Ajánlom a naturellát ami illatosított is. Lazulj el, és helyezd fel valahova az egyik lábad. A használati útmutató is segít. Nem lesz semmi bajod tőle ha már használod 16évesen :) 18L
2016. febr. 11. 16:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Elsőnek ujjal probáld és utána a tampont
2016. febr. 11. 17:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan használhatod. Egyáltalán nem fáj, ha mégis akkor valamit rosszul csinálsz. Gyakorlatilag észre sem veszed. Kivenni a legkönnyebb, mert ha teli van akkor könnyen csúszik.

Úgy próbáld felrakni, hogy a középső ujjaddal megtámasztod a végét. Kicsit terpeszbe állsz miközben félig guggolsz. Akkor jó, ha medencecsontod mögé kerül, de azt úgy is érzed.

Ha gondolod próbálj felnyúlni újjal először nélküle, hogy tud hová kell tenni.

2016. febr. 11. 17:17
 4/9 anonim ***** válasza:
De akar lehet a mutató ujjal is. En is ajánlom a naturellat mert vékonyabb es konnyen felcsusszan...
2016. febr. 11. 17:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Sokat segít!:))
2016. febr. 11. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
A hüvelyedbe helyezd fel, ne akard máshova!
2016. febr. 11. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem szabad fájnia. Ha fáj, akkor rosszul raktad fel, és azonnal igazítani kell rajta, hogy ne okozzon sérülést.

Arra ügyelj, hogy jó mélyre nyomd fel, az ujjad teljesen eltűnik a hüvelyben. Ha túl alacsonyan van, akkor nyomni fog, ülésnél érzed, kényelmetlen lesz.

Fontos tudnivaló:

Ha lehet, csak iskolába/munkába használj tampont, otthon és éjszaka maradj a betétnél. A tampon ugyanis hosszútávon (sok-sok használat során) gyengíti az izmokat, kevésbé lesz rugalmas a hüvelyed, problémás lehet a vizeletvisszatartás, és a hosszas irritációval méhszájsebet is okozhat. De ezektől csak akkor kell félned, ha éveken át mindig csak tampont használsz.

2016. febr. 12. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, évek óta tampont használok. Semmilyen általad leírt panaszom nincs! Ne ijesztegesd fölöslegesen!
2016. febr. 12. 18:09
 9/9 anonim válasza:
13 vagyok, és a 2. vérzés óta tampon :)) rühellem a betétet, de éjszakára az marad... obt használok, minit. elsőre sikerült, azóta sincs semmi probléma, rutin a piros napokon :)) megmosod alaposan a kezedet, kicsomagolod, igyezve hogy ne nagyon fogdosd össze azért.. nekem terpeszben ülve a WCn vált be elsőre, azóta is ez van itthon, viszont suli, stb. ugy kell megoldani hogy ne szerezz bacit, de ezt is meg lehet szokni:) én benyálazom az ujjam amelyikkel feltolom, hogy könnyebben menjen :)) 2óránként cserélni kell, dehát mivel csak minit használhatok... el kell fogadni.. remélem segígett :) sok sikert💋
2017. aug. 20. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!