Milyen egy nőgyógyászati vizsgálat?
Jövő héten megyek az első nőgyógyászati vizsgálatomra és az lenne a kérdésem, hogy néz ki egy ilyen vizsgálat, milyen kérdéseket fognak feltenni?
Szeretném, ha csak azok válaszolnának akik értelmes, rendes választ tudnak adni!
Előre is köszönöm:)
általában megkérdezik,hogy szűz vagy -e, mikor menstruáltál utoljára, élsz -e rendszeres nemi életet, mivel védekeztek stb.. tőlem ezeket kérdezték, barátnőim is ezt mesélték.
a vizsgálat kellemetlen szerintem, évek után se tudom megszokni, szerintem sose fogom.. alulról le kell öltözni, majd a vizsgálóban felülni a speckó "székbe" nem tudom a nevét:D a lényeg,hogy a lábadat is fel kell tenni.
ez a része kellemetlen,főleg hogyha az orvoson kívül még az asszistensek is bejönnek bámészkodni.
de maga a vizsgálat nem fáj, ott is szintén a tudat rossz,hogy benned nyúlkálnak. de pár perc alatt vége. és vigyél magaddal tisztasági betét, mert előfordulhat utána pár cseppnyi vérzés.
eredmény kb 1 hónap múlva van nálunk.
ja és évente kell menni vizsgálatra,hogyha nincs egyéb panaszod
Nálam csak azt kérdezte, hogy mikor volt az utolsó menstruáció. Semmi mást. Ja meg hogy mi a panasz.
Habár én 28 évesen mentem először, szóval lehet ezért nem kérdezte, hogy szűz vagyok-e és hasonlók. Összesen kétszer voltam, ugyanolyan volt mindkétszer a vizsgálat. Többé nem is mennék semmiképp.
Az előző leírta mit kell csinálni, de azért gondolom emberenként változó, mert nekem a vizsgálat kifejezetten fájt. Nem tudom mit csinál bent a doki de fájt, remegtem, könnyezett a szemem is a végére már.
Szar volt, aztán 2. alkalom után sem sikerült olyan gyógyszert adnia ami a gondomat megszüntetné, szóval többé nem mentem vissza. A 2 alkalomnak sem volt semmi értelme, jobb lett volna ha kihagyom az életemből.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Fogamzásgátlót szeretnék feliratni és, ha már ott vagyok akkor meg is vizsgáltatom magam természetesen.
Nem tudom, ezt majd mondjam neki egyből, hogy gyógyszert szeretnék feliratni vagy esetleg rákérdez?
Én magán orvoshoz megyek,mert ott diszkrétebb a vizsgálat, csak az orvos van jelen.
Kérdéssel indít,első mensi mikor volt stb,ha szűz vagy mondjar óvatosabb lesz akkor,ha gyógyszer miatt mész mondjad.
1.Utána szól menj a vizsgálóágyhoz ott alul levetkőzöl, bugyit,nadrágot leveszed,zokni marad,ágyra felfekszel,lábad lábtartóra tesze.
2.jön az orvos. 1 ujját hüvelyedbe tesz a másik kezévvel a hasad végig nyomkodja a petefészek,mêh fekvését tapintja ki
3.kihúzza az ujját a hüvelyedből egy kacsa nevű eszközt a hüvelyedbe tesz (kacsa csőre emlékeztet innen van a név)ezzel a kacsával tudja a hüvelyet tág8tani,a kacsa fejébe wgynpálcikát tesz,megforgatja és sejtmintát vesz majd pálcikát,kacsát is kiveszi és vége is van.
Pici vérzés lehet pár napig vizsgálat után így jobb ha tisztasági betétet van a bugyidba.
Vagy az orvoshoz kell a az eredmênyert majd menni vagy kipostázza.
Elsőre ha tudsz nőhöz menj előtte nem annyira kellemetlen levetkőzni.
De van Nőgyógyász aki nem vizsgál meg csak gyógyszer felírása miatt hanem vérvételre küld.
Youtube-on regisztrálj le freemail címmel nagykorúként és akkor female,male doctors ha beírod videokat is láthatsz a vizsgálatról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!